11.07.17

CSQEP exigeix la compareixença del Secretari d’Hisenda i del Director General d’INCASOL per donar explicacions sobre BCN World

“La Generalitat ha mantingut les reformes legislatives i la requalificació urbanística dels terrenys en benefici de La Caixa”, ha denunciat la diputada Hortènsia Grau

Catalunya Sí Que es Pot ha registrat una sol·licitud de compareixença del Secretari d’Hisenda, Lluís Salvador, i del Director General d’INCASOL, Damià Calvet, perquè donin explicacions en seu parlamentària sobre qui es farà càrrec dels costos externs (carreteres, línies elèctriques, urbanització...) de BCN World. “Tractant-se d’un únic operador que opta a construir el ressort, les incerteses que venim denunciant des de fa mesos es fan encara més evidents”, ha dit la diputada de CSQEP, Hortènsia Grau.

Grau ha explicat que l’INCASOL ja ha rebut l’encàrrec d’iniciar la transformació urbanística del sòl i les infraestructures externes i que Hard Rock vol, de moment, desenvolupar únicament el 30% del projecte, dos fets sobre els que hi ha dubtes i incerteses que ha demanat resoldre. “Com s’ho faran per desenvolupar un 30% del projecte si hi ha infraestructures pensades per la totalitat del projecte?”, ha plantejat la diputada. A més, també considera que no ha de ser INCASOL qui comenci les obres quan el sistema d’actuació urbanística indica que qui hauria de pagar és el titular del tot, Hard Rock en aquest cas.

“La Generalitat ha mantingut les reformes legislatives i la requalificació urbanística dels terrenys en benefici de La Caixa, que volia treure’s de sobre 100 hectàrees amb un valor de mercat molt baix i que s’han revaloritzat per 10”, ha indicat Grau, tot apuntant que “per fer un hotel i un casino no calia tot això”. Grau també ha denunciat que aquest model de desenvolupament turístic genera un greu impacte ambiental i que encara avui, passats 5 anys, es mantenen les incerteses sobre els llocs de treball.

La diputada ha explicat que l’anunci de 2.600 llocs de treball fixes no quadra amb les xifres reals d’ocupabilitat que tenen els hotels de similars característiques instal·lats a Catalunya, com tampoc, creu són versemblants les que preveuen  durant la construcció 11.000 llocs de treball. “És frívol jugar amb aquest tema quan les nostres comarques i especialment el Baix Penedès pateixen una de les taxes d’atur més altes de Catalunya”, ha criticat.