21.04.17

CSQEP exigeix al Govern “compromisos clars” per posar en marxa la Renda Garantida de Ciutadania

Joan Coscubiela defineix com “una escenificació de poc valor polític” l’acte de compromís del Govern amb el referèndum i considera “tremendament més important” la mobilització de Sant Jordi del Pacte Nacional pel Referèndum

El portaveu de Catalunya sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha afirmat avui abans de la reunió per avaluar el compliment dels acords del ple de pobresa del Parlament, que el principal objectiu del seu grup “serà exigir compromisos clars perquè compleixi amb la posada en marxa de la Renda Garantida de Ciutadania, que ha de ser l’eix que vertebri les polítiques socials a Catalunya”.

“La reducció de les desigualtats i la lluita contra la pobresa, que són clarament la prioritat de la societat catalana, no han estat la prioritat del Govern català”, ha afirmat el diputat de la confluència, recordant que “després de mitjans de legislatura, encara no tenim la Renda Garantida de Ciutadania”.

“Una escenificació que té poc valor polític”

Preguntat pels periodistes, Coscubiela s’ha pronunciat sobre l’acte conjunt del Govern en què ha volgut refermat el seu compromís de celebrar un referèndum, titllant-lo “d’una escenificació que té poc valor polític”. Pel diputat “és tremendament més important el paper que està jugant en aquest moment el pacte nacional pel referèndum i la mobilització que es produirà per la Diada de Sant Jordi”. “Això sí que fa avançar el referèndum i no actes com el d’avui”, ha sentenciat.