20.06.17

CSQEP i PSC portaran la llei de Codi Tributari al Consell de Garanties perquè provoca “un problema greu d’inseguretat jurídica”

Coscubiela denuncia que Junts pel Sí i la CUP “entreguen el disseny de l’estratègia fiscal de Catalunya als assessors fiscals, que han tingut com a principal funció assessorar sobre com eludir impostos”

Joan Coscubiela en una roda de premsa al Parlament

Catalunya Sí que es Pot i el PSC demanaran un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries sobre la llei de Codi Tributari que volen tirar endavant Junts per Sí i la CUP, perquè en cas d’aprovar-se en els termes actuals provocaria “un problema greu d’inseguretat jurídica”. I és que el portaveu de CSQEP, Joan Coscubiela, ha assenyalat que en el redactat “no s’estableix en quin ordenament jurídic queda emmarcada aquesta llei”.  “Pel matí pretén ser una llei de desconnexió i per la tarda es presenta com una llei autonòmica. Aquesta confusió política volguda i deliberada ha portat a un text legal que és una absoluta confusió i provoca un problema greu d’inseguretat jurídica”, ha dit.

“No es tracta d’un error tècnic o jurídic sinó de la voluntat política de presentar aquesta llei com a políticament insubmisa i alhora legalment disciplinada”, ha insistit Coscubiela. “O aigua, o seca. Aigua seca no pot ser”, ha reblat. El portaveu de CSQEP, a més, ha alertat que amb aquesta llei “Junts pel Sí i la CUP entreguen el disseny de l’estratègia fiscal de Catalunya als assessors fiscals”, que “han tingut com a principal funció assessorar sobre com eludir impostos o pagar menys”. Per a Coscubiela, és com “posar la guineu a cuidar de les gallines”.

Coscubiela també ha anunciat que la Junta de Portaveus celebrada avui ha aprovat incloure en el proper ple del Parlament la proposició de llei de CSQEP per reformar el consell de garanties estatutàries, per tal “d’impedir que l’anunciada i prevista reforma del reglament del Parlament serveixi per devaluar més les garanties i drets dels diputats i grups parlamentaris”. El portaveu de la confluència ha apuntat que el text té dues esmenes a la totalitat: una de Junts pel Sí, i l’altra de la CUP. Aquesta última és “difícil d’entendre”, ha dit Coscubiela, ja que el text alternatiu que proposen els anticapitalistes “proposa la suspensió de funcions del Consell de Garanties Estatutàries”. “No ens imaginàvem que qui primer plantegés deixar sense efecte algunes de les institucions catalanes no fos el govern del PP sinó la pròpia CUP”, ha sentenciat.