22.03.17

CSQEP pregunta al Govern per què no ha pagat les vedes pesqueres dels anys 2014 i 2015

Hortènsia Grau recorda que no es pot demanar als pescadors “que paguin del seu salari” els costos de les parades biològiques i que mantenir les vedes “és una responsabilitat ecològica i social de tots”

CSQEP pregunta al Govern per què no ha pagat les vedes pesqueres dels anys 2014 i 2015

La diputada per Tarragona de Catalunya Sí Que es Pot, Hortènsia Grau, ha preguntat avui al Govern per què l’Executiu no ha pagat les vedes dels anys 2014 i 2015 al col·lectiu de pescadors, armadors i mariners, “si a partir del novembre del 2015 ja s’havia aprovat el programa operatiu”. Les vedes, parades biològiques per a la recuperació dels stocks de les pesqueries, van fer, per exemple, que els pescadors i armadors de Tarragona estiguessin 2 mesos aturats l’any 2014 i l’any 2015.

Grau ha recordat a la Consellera Serret que els pescadors i armadors “no han de pagar les vedes del seu salari” i que “no se’ls pot demanar que el mes que no surtin a pescar no cobrin perquè les seves famílies han de menjar”. En aquest sentit, la diputada ha afirmat que mantenir les vedes i la salut sostenible de les pesqueries “és una responsabilitat ecològica i social de tots”. Grau també ha demanat que el Govern resolgui la qüestió del cobrament de les vedes l’any 2017.

La diputada ha preguntat perquè els armadors i els pescadors no han  cobrat les vedes del 2014-2015 si segons resposta escrita del Govern de l’Estat es van ingressar a la Generalitat els diners del Fons Marítim i Pesquer, tant els d’Europa com els del MAGRANA,  una part del qual es podia destinar a pagar les vedes.

“Donem per descomptat que el Govern recolza les parades biològiques”, ha continuat la diputada de la confluència, però ha exigit que la Generalitat garanteixi que els armadors i pescadors “tinguin ingressos per poder viure quan no surten a la mar, perquè la responsabilitat ambiental de mantenir el bon estat de les pesqueries, que és un bé comú de tots i totes, és també del Govern”.

La portaveu de Catalunya Sí Que es Pot en temes de pesca també ha volgut mostrar “tota la solidaritat” seva i del seu grup polític amb la Confraria de Pescadors de Barcelona per l’accident ocorregut ahir al Port de Barcelona, i ha desitjat que es mantingui “l’esperança” de poder trobar els dos mariners desapareguts del pesquer ‘El Fairell’.