10.07.10

Declaració sobre l'Estatut a Vallromanes

A la plaça del poble i sis hores abans de la manifestació a Barcelona, un grup important d'entitats de Vallromanes fan la declaració enfront la sentència del Constitucional sobre l'Estatut

 

El passat dissabte dia 10 de juliol de 2010 tingué lloc a Vallromanes la declaració conjunta de partits i asociacions (CDC, ERC, Vallromanes Decideix i ICV-Vallromanes), sobre la sentència del  Constitucional  contra l'Estatut.

Del text que es llegí hem fet un resum:

 ● Aquesta sentència ha arribat quatre anys després de deliberacions. L'any 2007 es va produir la caducitat del mandat d'un grup de membres del Tribunal.

● En aquest context, la sentència és un atac a la dignitat al poble català.

● La importància de l'autogovern i la seva concreció a través del pacte polític expressat pel Parlament, les Corts generals i el poble de Catalunya mitjançant referèndum.

● Una amplíssima majoria, per sobre de les nostres legítimes diferències, volem expressar la nostra unitat en la defensa de l'Estatut.

Des de la nostra convicció que Catalunya és una nació, expressem:

● El nostre rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional de 28 de juny de 2010 que retalla les aspiracions nacionals de Catalunya.

● La manca de legimitat d'un Tribunal Constitucional caducat.

● Que L'estatut d'Autonomia aprovat pel Parlament de Catalunya en data 30 de setembre de 2005 sigui el marc de pacte polític entyre Catalunya i Espanya.

● El nostre suport a les institucions polítiques de Catalunya en defensa de l'Estatut.

● La nostra convicció que l'autogovern de Catalunya és un instrument clau per a la millora de la qualitat de vida i que l'equilibri fiscal entre Espanya i Catalunya és un clam de justícia.

● El nostre suport a la resposta unitària a la sentència per part del poble de Catalunya.

● El nostre compromís amb Catalunya i el dret inalienable a decidir el futur per part dels seus ciutadans i ciutadanes.

(Si voleu veure la foto del moment cliqueu a l'enllaç de sota)