03.03.15

La delegació del Prat participa en els debats de la Convenció Nacional d'ICV

La proposta nacional d'ICV defineix Catalunya com un estat lliure dins d'un estat plurinacional, i sitúa la pobresa i desigualtat com el gran repte del país

Els dies 27 i 28 de febrer, una delegació de 27 delegats i delegades del Prat ha participat a la Convenció Nacional d'Icv que s'ha celebrat a Sabadell. En aquesta convenció s'han debatut i aprovat, amb un 87% dels vots a favor, els documents polítics del partit, amb els quals s'afrontarà el cicle polític del 2015.

 

Icv defensa que té un projecte polític propi i diferenciat, en el que sitúa com a eix principal el repte social. "És la nostra batalla principal, combatre la pobresa i la desigualtat. Per això impulsem una gran campanya de rescat social. Aquest és el nostre dia a dia, i ho seguirà sent", va destacar el secretari d'organització, Josep Vendrell.

 

D'altra banda, Vendrell apuntava els valors sobre els quals ICV plantejava l'anomenat "procés constituent":

-      la llibertat de la ciutadania per decidir, dret que no està amortitzat amb el referèndum del 9N. Ens l'hem guanyat després d'un gran cicle polític ple de manifestacions multitudinàries de la ciutadania.

-      la igualtat social entre homes i dones. Volem una societat feminitzada, perquè hi ha conflictes al carrer, a la llar, que reclamen resposta. Sense aquesta igualtat la democràcia no és real, i farem bandera d'aquesta necessitat.

-      la fraternitat entre els pobles d'Espanya i d'Europa, amb els quals ens uneixen lluites compartides, per la transformació de la societat.

-      el treball com un valor en sí mateix. Volem un país fundat sobre la classe treballadora, que és la majoria social. Nosaltres no hem oblidat que el nostre  és el conflicte de classe, dels poderosos que tenen el poder econòmic i la classe treballadora.

-      L'ecologia. Sense asumir el repte de l'economia ecològica no hi ha futur ni sobirania. Cal fugir de la dependència energètica del petroli i les nuclears. El sistema econòmic actual és insostenible en termes ecològic.

 

El coordinador nacional, Joan Herrera, ha fet una crida a "refundar Catalunya desde la democràcia, la igualtat i l'ecologia, i sense CIU  ". "Sabem que per refundar el país cal encarar tot el cicle electoral i que el moment és constituent; que volem que es tornin a repartir les cartes, i que en aquest repartiment de cartes els valors de l'esquerra, de la llibertat en igualtat i fraternitat, de la radicalitat democràtica siguin els hegemònics", ha dit Herrera durant la seva intervenció perquè "no hi ha dreceres" . "Hi ha qui ho fia tot al que passi a Catalunya. Hi ha qui ho fia tot a que passi a Espanya. Nosaltres diem que cal donar totes les batalles: que aquest any hi ha tres eleccions, però que hi ha un programa, una lluita", ha assegurat Herrera que ha apel·lat a "donar el tomb a Catalunya i a Espanya".