30.06.11

Discurs de Núria Langa en el ple de constitució de l'Ajuntament.

Administrar la democràcia és vetllar i treballar pels interessos i les necessitats de la majoria de les persones.

I els interessos de la majoria estan condicionats per la gravetat de la crisi i el deteriorament de l'Estat del Benestar.

Ens espera un futur on els municipis rebran a primera línia les retallades de la despesa pública.

El paper de l'Alcalde ha de ser ferm i defensar als ciutadans i ciutadanes de Banyoles en la seva majoria perquè on més es patiran els problemes de convivència, la precarietat i la injustícia serà als municipis.

Per tant, creiem que tots els grups municipals ens hauríem d'unir per defensar els serveis públics que garanteixen la qualitat de vida, la igualtat i la convivència a Banyoles.

El ple que s'està constituint és fruit d'unes eleccions que han complert tots i cadascun dels aspectes legals i formals.

Però això no ens ha de fer oblidar que molta més gent que mai ha votat amb blanc,

que molta més gent que mai ha fet vots nuls i que

gairebé la meitat de la gent no ha votat.

Molts ciutadans i ciutadanes es declaren indignats perquè el sistema democràtic no està servint per resoldre problemes estructurals que han desembocat en una crisi gravíssima.

Ens ho estan dient amb cassolades, amb acampades i manifestacions.

També a Banyoles.

Ens equivocarem si no fem cas d'aquest missatge i no ens posem a treballar per donar-li una sortida.

Cada vegada més es constata, al nostre país, una democràcia desequilibrada perquè el poder econòmic està incidint directament en els òrgans de poder democràtic.

Pretenen aconseguir una sortida a la crisi que els beneficiï en detriment de la majoria.

Haurem de preveure aquest aspecte quan parlem de

Planejament Urbà...., de Benestar.....d'igualtats.....,d'Educació....de Joves...de gent gran..., de Bé Comunal...., de Patrimoni... etc.

El nostre grup municipal d'ICV-Intependents de Banyoles , malgrat no haver donat suport a la investidura del Sr. Miquel Noguer com Alcalde, està disposat continuar defensant els seus principis formant part de l'Ajuntament i allà on sigui

 i a fer un treball dialogant, recolzant aquelles propostes que siguin constructives i vagin en benefici del conjunt de la ciutadania.