27.02.15

Dolors Camats: "La propera lluita és guanyar per derrotar l'austeritat i els governs que la representen"

La coordinadora nacional d'ICV fa balanç del mandat on recorda que la formació ecosocialista ha estat "oposició i alternativa" present en totes les lluites per denunciar les conseqüències de l'austeritat

Dolors Camats durant la defensa de l'informe de gestió en la Convenció Nacional d'ICV del 2015

"ICV hem estat a totes les lluites, a totes. I la propera lluita és guanyar per derrotar l'austeritat i la Troika i als governs que la representen a Barcelona i a molts municipis, a Catalunya, a Espanya i a Europa". D'aquesta manera la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha definit els objectius i els compromisos de la formació ecosocialista pels propers dos anys però sobretot per encarar el cicle electoral que comença el 25M amb les eleccions municipals.   "Enguany és un any de lluita i la millor manera de lluitar és guanyar", ha dit Camats durant la seva primera intervenció que ha servit per fer balanç dels dos anys de mandat de la direcció actual del partit que encapçala juntament amb Joan Herrera.

 

I si la formació ecosocialista vol guanyar, ha explicat Camats, és precisament per fer front a les conseqüències de les polítiques d'austeritat i de la "devastació de drets i  llibertats" que han provocat una greu "emergència social" però també per combatre l'ofensiva "brutal" del PP a l'Estat i de CiU a Catalunya. "Volem millorar les condicions de vida de la gent i fer-ho junts i juntes", ha explicat Camats que ha assegurat que "no deixarem cap batalla per donar, ni en el terreny social ni, en el nacional, ni en el democràtic, ni en l'ecològic". "I els qui contraposen una cosa amb l'altra, és perquè en volen impedir o una o l'altra", ha avisat.

"Hi ha molta gent que s'ha manifestat pel dret a decidir però no els hem vist a les manifestacions pels drets socials. Hi ha qui s'ha manifestat contra les retallades però els hem trobat a faltar en la lluita del dret a decidir. Hi ha qui només s'ha manifestat contra les retallades quan eren a l'oposició", ha denunciat Camats però ha reivindicat el paper de lluita d'ICV: "hem estat a tots les lluites i no ens faran fora de cap lluita perquè som lluita". "Si hi ha un objectiu intrínsec en aquesta organització es millorar la vida de la gent, fer que la gent sigui més feliç, visqui amb millors condicions i per això cal fer- ho juntes", ha assegurat.

Així, Camats ha reivindicat el paper de lluita de la formació ecosocialista: "els que sempre hem lluitat i els que sempre estem al costat de les lluites socials, ecologistes, democràtiques, nacionals, abans com ara, fa un any, com fa 5, com fa 35, com en fa 75". "Quan hi havia bombolla immobiliària i creixement econòmic, i per suposat quan va esclatar; a les manifestacions de l'11S, al 15M i a les vagues generals; contra Rajoy i contra Mas, contra la reforma laboral del PP i contra la del PSOE, contra Eurovegas i contra Barcelona World" però també qui ha fet propostes a peu de carrer i a les institucions demostrant que hi ha alternativa.

"I avui ICV és un interlocutor vàlid, clau, imprescindible, per a qualsevol escenari de canvi i transformació a Catalunya", ha reivindicat la coordinadora nacional que ha posat com a exemple la coalició amb Guanyem a Barcelona. "No hi ha canvi que no passi pel paper determinant d'ICV", ha recordat.  Camats ha conclòs la seva intervenció recordant que el 2015 és un any electoral i que "el terreny de combat ideològic no serà només al carrer o a les institucions, serà també a les urnes de cada poble i de cada ciutat". "Farem el que millor sabem fer, lluitar per la gent i amb la gent", ha dit perquè, ha insistit Camats, "la millor manera de lluitar és guanyar".