15.03.11

Ensurt a l'escola Sinera

La revifada d'una mina, a la finca del Paraiso, ha provocat una inundació de l'edifici de la nova escola Sinera. L'aigua ha entrat per les portes laterals que donen a la penya i l'escola, que era plena, ha hagut de ser desallotjada. El fets s'han produït, just al final de les classes del matí. Els nens i nenes que es quedaven a dinar han pogut fer-ho a l'escola i després han estat traslladats al Poliesportiu del Fondo de les Creus. Els equips d'emergència han aconseguit desviar l'entrada d'aigua cap a l'escola amb una pantalla de sorra i, posteriorment, han aclarit l'origen de la impressionant deu que queia per la penya.

Inundació a l'escola Sinera

L'aforament d'aigua, al dins de la finca del Paraiso, l'ha provocat, l'entrada d'aigua des del Rial del Bareu, a un antic registre d'una mina abandonada, situat entre el camí de Ronda i el rial de Vallfiguera. L'aigua del rial, que recull tot l'abocament de l'autopista, entrava directament a l'antiga canalització fins arribar al Paraiso. A primera hora del matí els mestres de l'escola ja han observat que l'aigua queia per la penya, però ha estat amb una intensa pluja que s'ha produït a migdia que l'aigua s'ha desbordat i ha començat a desbordar-se cap a l'edifici de l'escola. La baixada de l'Olivar també ha recollit una part important de l'aigua que ha arribat a través de l'antiga mina.

La direcció del centre i els serveis d'emergència han iniciat l'evacuació de l'escola, que ha coincidit amb el final de les classe el matí. Les aules de cicle mitjà i primària han quedat cobertes amb tres dits d'aigua. Els mateixos mestres i el personal no docent han estat treballant per protegir diferents espais i anar traient l'aigua cap a l'exterior.

 L'Assum Balliu, regidora d'Educació, ha estat a l'escola en el moment de l'evacuació i amb els nens i nens que han estat traslladats al Pavelló poliesportiu. També ha acompanyat i seguit la visita tècnica que han fet a l'edifici els responsables de l'empresa constructora i l'arquitecte i ha seguit des del primer moment la recerca feta per aclarir les causes de l'aforament d'aigua, que han aclarit els responsables municipals d'emergències i els serveis tècnics municipals.