10.05.12

Les entitats es queden sense barra de bar a les Festes de Maig

ICV i JEV Badalona denunciem la maniobra del PP de privatitzar les festes i d'utilitzar les entitats de la ciutat per al seu benefici propi

El govern municipal va comunicar que una empresa ocuparia exclusivament les barres del concert a través de l'associació Voluntaris de Badalona i, per tant, denegaven el permís a les entitats que ho havien fet els anys anteriors: les entitats juvenils i el casal de Cuba.
Amb aquesta nova mesura, l'Ajuntament i Voluntaris Badalona es repartien els beneficis de la barra i deixaven fora les entitats de la ciutat, absolutament indignades amb aquesta manera particular del govern del PP d'entendre la participació ciutadana.
Tot i la oferta d'última hora ahir, per part de l'Ajuntament, d'oferir el mateix tracte a les entitats juvenils, el Consell de la Juventut va emetre un comunicat on es negava a participar en la privatització de les barres, passar a ser mà d'obra barata per al govern, i denunciava l'intent de divisió entre les diferents entitats, ja que n'excloïa el Casal de Cuba.
Finalment el govern municipal s'ha quedat sol, perquè Voluntaris de Badalona també han emès un comunicat on han renunciat a gestionar les barres.
Per tot això, ICV i JEV Badalona donem suport a les entitats afectades i reclamen a l'Ajuntament que retorni el protagonisme de les Festes de Maig a la ciutadania, ja que són les festes populars de la ciutat, i no les festes institucionals i clientelars que fomenta el PP de Badalona.