28.10.15

Ernest Urtasun celebra que el Parlament Europeu es posicioni contra les subvencions a la tauromàquia

L’eurodiputat d’ICV destaca que "ara la pilota està a la teulada del Consell, que no pot ignorar la veu expressada pel Parlament" que exigeix que no es puguin utilitzar crèdits de la PAC ni de qualsevol altre partida per a finançar activitats taurines que impliquin la mort del toro

Ernest Urtasun durant una intervenció al Parlament Europeu

L'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, ha celebrat avui haver aconseguit majoria en el si de l'eurocambra d'una esmena presentada pel grup verd per tal d'aconseguir que el Parlament Europeu exigeixi deixar de subvencionar la tauromàquia. Així, el Grup Verd que ha impulsat una campanya per demanar suport a la ciutadania (http://www.animalrights.eu/es/corridasdetoros) per reclamar a la UE que deixi de subvencionar la tauromàquia, ha aconseguit aprovar una esmena que reclamava que en els pressupostos pel 2015 no hi hagi cap partida dins de la Política Agrària Comuna (PAC) ni de cap altra per a subvencions per als ramaders que crien toros per a les corrides perquè suposava una violació del Conveni Europeu de Protecció dels animals en explotacions ramaderes.

“És un pas endavant importantíssim”, ha dit Urtasun que ha afegit que la d’avui "ha estat també una victòria de totes les entitats i moviments que defensen els drets dels animals”. Urtasun considera que era “inacceptable” que la cria de nous per al seu ús en curses de braus continués rebent subvencions europees. “Per primera vegada, el Parlament Europeu ha votat en coherència amb el Conveni Europeu: els animals no han de patir dolor, lesions, por o ansietat”, ha manifestat l’eurodiputat d’ICV.

El tràmit parlamentari dels pressupostos continua les properes setmanes, amb negociacions entre les tres institucions de la UE, Consell, Comissió i Parlament. El següent pas serà la negociació que tindrà lloc el proper 13 de novembre, moment on, segons Urtasun "la veu de la ciutadania europea ha de ser escoltada i la proposta de pressupostos ha d'incloure aquesta demanda, el nostre grup seguirà treballant per a que així sigui."

“Sense aquestes ajudes el sector tindrà dubtosa viabilitat econòmica”, ha dit l’eurodiputat d’ICV que, a més, considera que en època de crisi la partida hauria d’anar destinada a sectors prioritaris com l’educació, la salut o la lluita contra el canvi climàtic.