12.01.18

Ernest Urtasun demana a la Comissió que incorpori la sentència del TC en la investigació del Cas Castor

El passat 22 de desembre el TC va publicar una sentència on anul·lava la indemnització a ACS pel Projecte Castor

Ernest Urtasun en una intervenció durant el ple del Parlament Europeu

L’eurodiputat Ernest Urtasun ha enviat una carta a la Comissària Vestager, responsable de competència, per demanar que tingui en compte la sentència del TC del passat 22 de desembre sobre la indemnització a ESCAL, filial de l’empresa de Florentino Pérez ACS, pel cas Castor. A la carta es demana que es tingui en compte les valoracions jurídiques del TC en el marc de l’expedient per ajudes d’estat prohibides de la Comissió.

“Creiem que l’ajuda del govern a ESCAL i a ACS en el cas Castor és evident, el govern ha avantposat la defensa dels interessos de Florentino Pérez als interessos del conjunt de la ciutadania que ha estat pagant la indemnització a la seva factura", ha comentat l'eurodiputat.

La carta enviada avui a Vestager pretén que la Comissió incorpori la Sentència del Constitucional a la seva investigació ja que aporta elements jurídics "molt importants" que s’ha de tenir en compte per decidir si han existit ajudes d’estat il·legals. "L’anul·lació del vehicle legal escollit pel govern, que va abusar del Real Decret, és un element rellevant", ha explicat Urtasun, alhora que ha assenyalat que "el TC qüestiona la forma de pagament i la quantia, al declarar nuls els articles del Reial Decret de la indemnització que els establien".

Urtasun ha recordat que el Congrés dels Diputats està treballant en la tramitació d'una nova llei, en la qual s'aprofitarà per proposar l'anul·lació de la indemnització i que en cap cas sigui la ciutadania mitjançant el rebut de la llum qui se n’hagi de fer càrrec. "Seguim treballant perquè el BEI assumeixi les seves responsabilitats com a avaladors del crèdit que va fer possible el projecte", ha sentenciat.