22.05.14

Ernest Urtasun demana el vot dels socialistes perquè ICV-EUiA és la única garantia dels valors de l'esquerra a Europa

El cap de llista d’ICV-EUiA, Ernest Urtasun, ha participat aquesta tarda en un míting electoral a Terrassa des d’on ha apel·lat als votants socialistes a votar ICV-EUiA per ser “la única garantia dels valors de l’esquerra a Europa”. Davant d’unes 150 persones, Urtasun ha avisat que davant renúncia dels socialistes, ICV-EUiA és la única garantia que no pactarà amb la dreta, cosa que el PSC no pot oferir. “Som una esquerra que no pactarà amb la dreta a Europa ni retallarà com està fent Manuel Valls”, que precisament avui participa en un míting del PSC a Barcelona que la número 2 de la candidatura, Núria Lozano, ha qualificat del “museu dels horrors neoliberals”.

“No els demanem que deixin de ser socialistes ni votar el que sempre han cregut, però avui aquests valors els representem ICV-EUiA”, ha insistit Urtasun que vol fer un “gran bloc” amb el grup dels Verds i l’Esquerra Unitària al Parlament Europeu per tombar les polítiques d’austeritat. “Cal fer-nos forts”, ha assegurat Urtasun per situar en “una agenda europea diferent” que inclogui una renda mínima garantida, una directiva per garantir l’accés als serveis bàsics, un pla de lluita contra l’exili juvenil, i que, en definitiva, “l’agenda social torni a estar al cor de la UE”. Però per això, ha remarcat “cal fer un gran bloc per acabar amb l’austeritat”.

Durant la seva intervenció, Urtasun ha assegurat que si durant aquests anys hi ha hagut una política que ha provocat més pobresa, atur i desigualtat, és perquè PP, CIU i PSOE han governat Europa. “El president de la CE és de la família del PP, el comissari de competència és del PSOE, i el comissari que ha pilotat rescats es diu Oli Rehn que és un dels líders de CiU a Europa i també són responsables de les decisions que es prenen”, ha avisat el cap de files ecosocialistes que ha recordat que fins i tot Martin Shulz, el candidat socialista a presidir la CE va celebrar el rescat bancari a Espanya.

Per tot plegat, Urtasun ha assegurat que vol representar “tota la gent que no vol pactar amb el PP”, i ha reclamat als socialistes que responguin si volen els vots de les esquerres per pactar amb la dreta. “Us demano que fem un gran esforç final per convèncer a la gent per fer un gran vot de càstig contra l’austeritat i per una Europa diferent”, ha sentenciat.

De la mateixa manera, Lozano ha advertit que el partit socialista pretén utilitzar els seus vots Està “per confluir amb la dreta i continuar amargant la vida a la gent decent d’aquest país”. En aquest sentit, Lozano ha posat l’exemple del tractat de lliure comerç que estan negociant la UE i EEUU, sobre el qual, ha denunciat, PP, PSOE i CiU “han decretat la llei del silenci; no se’n parla”.

Aquest tractat, ha denunciat la candidata, “no és res més que un exemple més del programa ocult de la troika: la privatització de la política per vendre’l al millor postor”. Tot seguit la candidata ha fet referència als intents d’instal·lar Eurovegas i BCN World a Catalunya com un exemple més d’aquest programa, i ha conclòs que “això és la troika i el bipartidisme: una maquila lliure d’impostos i de normativa laboral fent el que millor saben fer: incrementar els seus beneficis a costa dels i les treballadores del nostre país”.