07.02.16

Ernest Urtasun diu que la CE ha d’aturar el PHN i dir-li al Govern de Rajoy que el faci altre cop

L’eurodiputat d’ICV assisteix a la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre amb Marta Ribas i David Cid

Marta Ribas David Cid i Ernest Urtasun a la manifestació contra el PHN a Amposta

L’eurodiputat d’ICV i candidat a les primàries d’ICV per ocupar el càrrec de portaveu de la formació ecosocialista, Ernest Urtasun, ha dit avui que està convençut que el Pla Hidrològic Nacional “vulnera la directiva marc de l’aigua i també la d’aus”. “La Comissió Europea ha d’aturar aquest pla i li ha de dir al Govern del PP per refer-lo”, ha dit Urtasun en el marc de la manifestació convocada per la Plataforma per la Defensa de l’Ebre en la que ha estat avui acompanyat de Marta Ribas i David Cid i la diputada de Catalunya Sí Que es Pot, Hortènsia Grau.

Urtasun, que ha fet aquestes declaracions el dia anterior de fer una visita a l’Ebre com a eurodiputat de la delegació del Parlament Europeu que demà oficialitzarà una visita a l’Ebre, ha indicat que el PHN té un problema fonamental. “La directiva marc de l’aigua estableix que primer s’han d’establir els cabals mínims ecològics i després calcular les hectàrees de regadiu”, ha explicat Urtasun que ha indicat que el PHN “ho fa al revés i els cabals no compleixen les directives”.

Urtasun també ha denunciat que el Govern de la Generalitat incompleix els cabals mínims ecològics amb les conques internes i en aquest sentit ha assegurat que el Govern de Puigdemont “esta fent una política que no compleix els cabals”. “Està bé defensar l’Ebre com ho fem tots pero també hem de defensar les conques hidràuliques del país”, ha reblat Urtasun.