17.10.16

Ernest Urtasun emplaça al PSOE a votar en contra del CETA en el Parlament Europeu

L’eurodiputat d’ICV posa com exemple el NO dels socialistes belgues i francesos

Ernest Urtasun en roda de premsa a la seu d'ICV

L’eurodiputat i portaveu d’ICV, Ernest Urtasun, ha fet un emplaçament avui a la delegació socialista espanyol al Parlament Europeu a manifestar un posicionament en contra en la votació sobre el tractat de lliure comerç amb Canadà (CETA) que haurà de fer la cambra d’eurodiputats. “Els francesos i els belgues ja s’han pronunciat en aquest sentit i seria la millor notícia per recollir el que ha estat l’esperit de les mobilitzacions d’aquest cap de setmana”, ha explicat Urtasun que ha dit que Els Verds Europeus i l’Esquerra Unitària ja han anunciat que votaran en contra. “Ens agradaria que la delegació espanyola fes aquest pronunciament”, ha insistit Urtasun.

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA POBRESA

En el marc del Dia Internacional de la Lluita contra la Pobresa, Urtasun ha reiterat la petició que els pressupostos de la Generalitat que s’han de presentar pròximament en el Parlament de Catalunya tingui una partida concreta per la creació i aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania. El Parlament de Catalunya va aprovar una proposta de resolució per unanimitat en el debat de política general que emplaçava al Govern a aplicar aquesta renda abans de l’any 2017.

PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR

Preguntat pels periodistes sobre la recuperació del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Urtasun ha qualificat de “bona notícia” que el dret a decidir “estigui altre cop en el centre del debat” i en aquest sentit ha indicat que la missió “principal del Pacte Nacional pel Dret a Decidir ha de ser sobretot buscar l’acompanyament social per fer del referèndum una realitat”.

OPERACIÓ SALVAMENT MARÍTIM A NIVELL EUROPEU EN EL MEDITERRANI

Aprofitant l’emissió del programa Salvados d’anit sobre l’activitat que porta a terme la ONG Proactiva Open Arms, Urtasun ha recordat que el Parlament Europeu va entregar a aquesta organització el premi de la cambra europea a petició del grup d’Els Verds/ALE i ha reiterat la petició d’una operació de salvament marítim a nivell europeu en el mediterrani. “És el moment de recordar que la política del PP és criminal en aquest assumpte”, ha dit Urtasun que ha explicat que el Govern de Mariano Rajoy ha estat “qui ha fet més per bloquejar aquesta operació de salvament marítim”.

Urtasun ha denunciat que la tasca que fan Oscar Camps i Proactiva Open Arms l’haurien de fer el Governs dels Estats membres