30.04.16

Ernest Urtasun es compromet a “retirar el recurs contra la llei d’emergència social” si el 26J s’aconsegueix un Govern del canvi

El portaveu ecosocialista anuncia que “ens posarem al costat de La PAH en totes les iniciatives que plantegi contra el recurs”

El portaveu i eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, ha mostrat avui al seva indignació pel recurs presentat pel Govern del PP davant del Tribunal Constitucional contra la llei d’emergència social. Urtasun s’ha compromès a que si “a les properes eleccions s’aconsegueix un Govern de canvi, una de les primeres mesures sigui la retirada d’aquest recurs. Serà un objectiu de la propera campanya treballar per un Govern de canvi que acabi amb aquest recurs aberrant”.

Urtasun també ha assegurat que ICV “es posarà darrera de qualsevol iniciativa que impulsi La PAH”, que va ser la impulsora d’aquest projecte i ha afirmat “ICV estarà a totes les accions i convocatòries que es facin per rebutjar aquest recurs, ja sigui la convocatòria que va fer ahir el president de la Generalitat, així com les que faci La PAH”. L’eurodiputat també ha anunciat que dilluns preguntarà a la Comissió Europea sobre aquest “atac contra els drets fonamentals de la ciutadania” i ha recordat que “el Parlament Europeu s’ha posicionat molts cops sobre aquests aspectes i ha votat a favor de resolucions per la llei de la segona oportunitat i contra la pobresa energètica”.

El dia abans de la festa l’1 de maig, Urtasun també ha volgut valorar la situació de l‘ocupació i l’economia a Catalunya i Espanya i ha anunciat que “un dels nostres objectius polítics principals és la derogació de la reforma laboral. Ja va ser un element central de la campanya i de les negociacions pel canvi de Govern i segur que demà estarà molt present a les manifestacions de l’1 de maig”. El portaveu ecosocialista ha assegurat que “no hi ha una recuperació econòmica per la gent, l’atur de llarga durada està a un nivell altíssim i cal un canvi radical de les polítiques econòmiques”.