07.11.16

Ernest Urtasun exigirà a De Guindos que el Govern espanyol no faci la retallada de 5.000 milions d’euros que exigeix la Comisió Europea

Urtasun defensarà el manteniment dels Fons de Política Regional i defensar la derogació de la reforma fiscal de Montoro

Ernest Urtasun en roda de premsa a la seu nacional d'ICV

El portaveu i eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, ha explicat avui que demà dimarts, el ministre d’Economia del Govern del PP, Luis De Guindos, compareixerà en el Parlament Europeu en el marc de la fiscalització que està fent la cambra catalana de la suspensió del fons de política regional a Espanya (1,2 milions d’euros)per l’incompliment dels objectius de dèficit. “No es poden suspendre els fons perquè formen part dels principis més bàsics de la solidaritat europea però tampoc tolerarem i serem molt bel·ligerants contra l’ajust de 5.000 milions d’euros si aquest torna a recaure sobre els serveis bàsics”, ha dit Urtasun que ha explicat d’aquesta manera quina ser la línia de la seva intervenció en la compareixença que farà De Guindos.

Urtasun també ha dit que li exigirà a De Guindos la derogació “de la reforma fiscal de Montoro i que torni els tipus alts de l’IRFP on estaven i que les multinacionals paguin el que li toca”, com a eina per poder fer les polítiques socials que calen.

CIMERA COP22. DEMANEM AL GOVERN MÉS AMBICIÓ AMB LA REDUCCIÓ

Urtasun també ha anunciat que, per via parlamentària, demanarà al Govern espanyol que sigui “més ambiciós amb la reducció de gasos” en la cimera del COOP22 que es fa des d’avui i fins el pròxim dia 18 de novembre a Marrakech. “El nous Govern espanyola té una responsabilitat important i demanarem en el marc de Brussel·les que defensi els nous objectius”, ha indicat Urtasun el mateix dia que s’obre la cimera.

CONGRES EQUO I PSC

Urtasun ha felicitat tant a EQUO com al PSC pels respectius congressos que han celebrat aquest cap de setmana en el si de les formacions polítiques. En aquest sentit, sobre EQUO, a més de felicitar els re escollits Juantxo López Uralde i Rosa Martínez com a coportaveus de la formació verda, el portaveu d’ICV també ha situat la importància de l’aprovació que ha fet EQUO en l’estratègia de la confluència d’UNIDOS PODEMOS i ha dit que ICV i EQUO han de “treballar plegats per situar l’ecologia” en el centre de les polítiques.

Sobre el PSC, Urtasun ha felicitat a la nova direcció escollida aquest cap de setmana i indicat que des de la formació ecosocialista veuen “elements interessants que s’estan produint en el PSC en les darreres setmanes” i ha posat el NO a Rajoy i la voluntat de fer una aliança d’esquerres com a dos d’aquests elements. “Estarem a l’expectativa per veure si això es pot anar concretant i podem veure per exemple retorn del PSC al suport al dret a decidir”, ha dit Urtasun.

Preguntat pels periodistes sobre la manifestació que ha fet Xavier Domènech per ser el líder del subjecte comú, Urtasun ha dit que des d’ICV “considerem Domènech un actiu molt important del nostre espai i creiem que està fent una tasca molt bona com a cap de llista d’En Comú Podem”. Amb tot, el portaveu ecosocialista ha deixat clar que, malgrat “ell ha de jugar un paper en el nou espai”, “quins seran els càrrecs concrets crec que ho ha de decidir la gent i veure quins processos establim per decidir-ho també”.