20.03.16

Ernest Urtasun i Ska Keller denuncien la passivitat europea davant el drama d’ Idomeni i exigeixen solucions urgents als estats membres

Els dos eurodiputats del Grup Verd han visitat el camp de refugiats grec i la setmana que ve presentaran un informe per demanar noves mesures

L'eurodiputada alemanya Ska Keller i l'eurodiputat d'ICV Ernest Urtasun han denunciat la passivitat de les institucions europees i han reclamat solucions urgents durant la visita que han efectuat aquest matí al campament de refugiats d’Idomeni a Grècia, on actualment estan atrapades unes 12.000 persones a conseqüència del tancament de la frontera amb Macedònia. Els eurodiputats han pogut comprovar sobre el terreny la penosa situació en què malviuen les persones refugiades, entre elles milers de nens.

"La situació en el terreny és insuportable. Milers de nens i persones malvivint a terra, enfonsats en el fang quan plou. És una vergonya la passivitat dels estat membres davant d’aquesta situació ", ha assegurat Urtasun.

L’eurodiputada alemanya ha assegurat que "necessitem que arribi ajuda amb urgència a Idomeni per alleujar la situació de les persones refugiades i solucionar la seva situació mitjançant la reubicació immediata dels refugiats a partir dels compromisos assumits pels estats membres"

Els eurodiputats han pogut reunir-se en el terreny amb els representants d'ACNUR i Metges Sense Fronteres que els han transmès que la situació es deteriora cada dia que passa. "Necessitem urgentment que arribi ajuda a la zona, les ONGs estan realitzant un treball heroic pràcticament sense mitjans", ha afirmat l'eurodiputat d'ICV.

Ska Keller i Ernest Urtasun presentaran a Brussel·les la setmana que ve un informe de la seva visita per exigir a les institucions europees i als estats membres una acció immediata.

"En el cas d'Espanya la situació frega l'escàndol. De les 17.000 persones que el país es va comprometre a acollir han arribat 18. Només amb la quota que li correspon a Espanya podríem acollir totes les persones que avui malviuen en Idomeni ", ha recordat l'eurodiputat.