18.05.17

Ernest Urtasun insta a la Comissió Europea a sancionar els estats que no compleixin amb els compromisos de reubicació de refugiats

L’eurodiputat ha titllat de “vergonya” que Espanya només hagi acollit el 8% dels refugiats als que s’havia compromès

Ernest Urtasun en una imatge d'arxiu en el Parlament Europeu

L’eurodiputat dels Verds/ALE, Ernest Urtasun, ha demanat a la Comissió Europea que iniciï sense més trigar procediments d’infracció contra els països que no compleixin amb els compromisos de reubicació de refugiats. “Els Estats tenen fins al 26 de setembre del 2017 per complir amb aquests compromisos i fins al moment en tota la UE només han arribat un 11% dels 160.000 refugiats acordats”, ha denunciat.

Urtasun ha volgut felicitar el Parlament Europeu per haver aprovat una resolució en què es demana als Estats membres que reubiquin els refugiats tal i com van acordar al setembre de 2015. “El Parlament s’ha mostrat unànime en denunciar el fracàs i la falta de voluntat política del Estats membres”, ha dit, alhora que titllava de “vergonya” que països com Espanya només hagin acollit el 8% dels refugiats compromesos. “Seguirem denunciant davant  la Comissió Europea la inacció i irresponsabilitat d’aquests països”, ha declarat.

L’eurodiputat també ha volgut remarcar que tancar les fronteres europees als refugiats i migrants no és la solució, pel que ha instat als Estats membres a ser més solidaris i poder, així, evitar camps de refugiats superpoblats i amb condicions de vida insostenibles.