18.06.17

Ernest Urtasun insta al PSOE a dialogar per establir una majoria al Congrés que faci fora al PP

El portaveu d’ICV ha demanat al Govern que concretin d’una vegada els detalls del referèndum i que es comuniquin a la ciutadania

El portaveu i eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, ha participat a la paella popular anual d’ICV des d’on ha instat al PSOE a obrir un diàleg per establir una majoria al Congrés dels Diputats poder fer fora al Partit Popular del Govern. “L’assumpció de la plurinacionalitat, la voluntat de fer majories de govern alternatiu... Creiem que el PSOE va en la bona direcció perquè s’acosta més als postulats de Podem que de Ciutadans”, ha dit Urtasun, qui ha remarcat que “els números hi són, ara només cal que es pugui començar a parlar i formar una majoria alternativa”.

Urtasun ha fet també referència a la reunió que mantindrà el Govern amb el Coordinador de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, i els ha demanat “que concretin d’una vegada els detalls”. “Tenim un procés intern obert per definir la nostra posició i quan acabi el procés intern i mantinguem la reunió prendre’m la decisió que pertoqui, però cal que els detalls sobre el referèndum els traslladin també a la ciutadania de Catalunya”, ha explicat.

Pel que fa a la moció de censura presentada aquesta setmana al Congrés, Urtasun l’ha qualificat de “tot un èxit” ja que creu que “va demostrar la soledat del PP i l’aïllament que pateixen” i que “va permetre obrir un grandíssim debat sobre la crisi social i democràtica a Espanya”. El portaveu, però, ha criticat l’abstenció del PdeCat ja que considera que “qualsevol acció amb la que es pugui fer per fer fora al PP en un moment en què només fan que atacar Catalunya s’ha d’aprofitar”.