25.10.18

Ernest Urtasun: “Els països de la UE han de deixar de subministrar armes a l’Aràbia Saudita inmediatament”

El Parlament Europeu ha demanat que es prohibeixi l'exportació d'armes a Aràbia Saudita

Ernest Urtasun en una intervenció durant el ple del Parlament Europeu

El Parlament Europeu ha demanat avui l'embargament sobre la venda d'armes a Aràbia Saudita en una resolució aprovada sobre l'assassinat del periodista Jamal Khashoggi. Tal com ha explicat l'eurodiputat dels Verds/ALE, Ernest Urtasun, “l'assassinat del periodista saudita Khashoggi ha de tenir conseqüències”, per la qual cosa ha instat als governs de la Unió Europea a “respondre de manera urgent i deixar de subministrar armes i sistemes de vigilància a Aràbia Saudita immediatament”.

Segons Urtasun, els països de la Unió Europea “no poden seguir fent els ulls grossos davant les greus violacions dels drets humans comeses pel Govern saudita”, entre les quals ha destacat l'empresonament del guanyador del Premi Sájarov crític amb el règim, Raif Badawi, qui porta 6 anys a la presó “víctima d'un Estat arbitrari”. És per això que ha instat a l'ONU a dirigir una comissió independent que investigui el crim contra Khashoggi i porti als autors davant la justícia.

Cal recordar que no és la primera vegada que el Parlament Europeu demana que s'apliqui una prohibició d'exportació d'armes a l’Aràbia Saudita. Des de 2016, el Parlament ho ha exigit en tres ocasions a iniciativa del grup dels Verds/ALE.