17.05.14

Ernest Urtasun: "La papereta d'ICV-EUiA representa el vot per Alexis Tsipras i Ska Keller"

El cap de llista d’ICV-EUiA, Ernest Urtasun, ha demanat avui el vot per la coalició “per canviar Europa” i combatre les polítiques de la Troika que han estat representades pels candidats del PPE, Jean Claude Juncker, del PSE, Martin Shulz i de CiU, Guy Verhofstadt. “Hem d’omplir els vots de drets i dignitat, de la papereta d’ICV-EUiA que representa el vot per Alexis Tsipras i Ska Keller a Catalunya”; ha dit Urtasun, perquè “són els únics” que van representar en el debat d’ahir “el dret a decidir de Catalunya, els drets socials i el combat a les polítiques d’austeritat”, ha afirmat Urtasun ensenyant un full de votació en un míting que ha tingut lloc a Tarragona i que també ha comptat amb la participació de les coordinadores d’ICV i EUiA a la localitat, Arga Sentís i Teresa Fortuny i la número 2 de la candidatura Núria Lozano.

Durant la seva intervenció, Urtasun ha volgut remarcar la importància d’anar a votar el 25M “per recuperar el somni de l’esquerra d’una Europa de drets i llibertats” perquè si la gent es queda a casa qui guanyarà serà “Merkel, Mas i Rajoy”. “No podem tolerar que surtin el dia 25 al vespre a dir que les polítiques que han aplicat són les adequades i que han guanyat les eleccions”, ha dit Urtasun per la qual cosa ha demanat un “vot massiu de càstig” pels “partits del sistema còmplices de la Troika” perquè “la dreta sempre va a votar puntual com un rellotge”.

“Si ens abstenim, si les marxes de la dignitat, les marees blanques i grogues no van a votar ja sabem la majoria que tindrem”, ha insistit Urtasun que ha fet una crida a “no quedar passius davant el segrest de la democràcia que han fet els mercats financers posant al seu servei els desmantellament dels drets de la ciutadania”. “Estem farts de les reformes laborals i de la política centrada en el desmantellament de l’estat del benestar, dels drets laborals, i de les agressions al territori amb amenaces de transvasaments i projectes com el de Barcelona World”, ha avisat Urtasun que vol representar ” el canvi radical a favor dels drets i de la dignitat que ens volen robar”.

Però a més, Urtasun, aprofitant la visita a Tarragona també ha demanat el vot per la coalició perquè és qui millor defensarà l’Ebre i combatrà agressions al territori i el rebuig a projectes com el Barcelona World. “El nostre model està basat en la competitivitat en l’economia verda i la creació de llocs de feina amb una indústria de futur i no en projectes que signifiquen pan para hoy y hambre para mañana”.

En aquest sentit també s’ha referit la número 2 de la llista, Núria Lozano, que ha demanat que el 25M es doni continuïtat a les mobilitzacions al territori “com la defensa del Riu”. “Cal votar ICV-EUiA perquè som garantia de drets i dignitat tal com van demostrar ahir Ska Keller i Alexis Tsipras”, ha conclòs.