27.04.18

Ernest Urtasun pregunta a la Comissió sobre la sentència de la “Manada”

L’eurodiputat i portaveu d’Iniciativa per Catalunya Verds presenta una pregunta a la Comissió Europea per denunciar que la sentència de la “Manada” no s’hagi considerat com una violació

L’Audiència de Navarra ha condemnat a nou anys de presó als cinc joves coneguts com la “Manada” per un delicte continuat d’abús sexual, considerant que queden absolts del delicte d’agressió sexual, i per tant, de violació.

Des d’Iniciativa per Catalunya Verds hem denunciat i criticat aquesta sentència tan injusta, com ho ha fet la majoria de la ciutadania al carrer. Per aquest motiu, el nostre eurodiputat, Ernest Urtasun, ha presentat una pregunta a la Comissió Europea denunciant aquesta sentència i reclamant que la definició de violació s’adeqüi a la legislació internacional.

En aquesta pregunta es destaca que només nou països europeus* reconeixen que el sexe sense consentiment és violació, i aquesta absència de reconeixement legal perjudica a les dones i fomenta la idea de que són les dones les que han de protegir-se davant d’una violació.

El text també recorda que aproximadament nou milions de dones majors de 15 anys han sigut violades en la UE. Per això, demanem que els estats compleixin amb les normes internacionals del Conveni d’Estambul i el Comitè CEDAW i es defineixi la violació en base a l’absència de consentiment.

Aquí la pregunta presentada.

*A Anglaterra, Gales, Escòcia, Irlanda del Nord, República d’Irlanda, Bèlgica, Xipre, Luxemburg i Alemanya