07.07.17

Ernest Urtasun reclama a la FIFA i la UEFA que condemnin i prenguin mesures davant el sexisme i la violència masclista al futbol

Més de 70 eurodiputats i eurodiputades han enviat una carta en què demanen que les violències masclistes al futbol siguin denunciades amb la mateixa contundència que les agressions racistes

Ernest Urtasun en una intervenció durant el ple del Parlament Europeu

L’eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, ha coordinat l’enviament d’una carta signada per més de 70 eurodiputades i eurodiputats en què es reclama als presidents de la FIFA i la UEFA que denunciïn públicament i fermament tots els casos de sexisme i violència contra les dones i posin fi de forma urgent a la tolerància institucional davant aquests casos. A la carta, els eurodiputats i eurodiputades expressen la “profunda preocupació per les nombroses expressions de sexisme, discurs d’odi i violència de gènere que es produeixen durant els partits de futbol”.

Pels eurodiputats, els casos de violències masclistes no són casos aïllats, però a causa de la manca de denúncia pública de les autoritats i clubs esportius i de protocols específics, la majoria de casos romanen desapercebuts. Per Urtasun, la FIFA i la UEFA han d’iniciar campanyes contra el sexisme i la violència masclista igual que ja s’ha fet contra el racisme, per això a la carta es reclama que aquests crims siguin tractats de la mateixa manera, i amb les multes pertinents, que les agressions o càntics racistes. Alhora, la carta també urgeix a iniciar campanyes de sensibilització pública i ha establir un protocol concret per combatre el sexisme i la violència contra les dones en l’esport.

Els eurodiputats reiteren d’aquesta manera que la violència de gènere no és un assumpte privat i recorden que “l’acceptació i tolerància davant d’aquestes expressions reforcen el paper dels agressors, promou la tolerància contra aquests crims, minimitza aquesta realitat i estigmatitza la víctima. ”