14.05.14

Ernest Urtasun: "Som l’antídot contra la gran coalició de populars i socialistes a Brussel·les"

El candidat d’ICV-EUiA a les eleccions europees, Ernest Urtasun, ha anunciat avui que ICV-EUiA és l’antídot contra la gran coalició de populars i socialistes a Brussel·les. “El nostre és l’únic vot que garanteix enfrontar-se a les polítiques de la Troika” ha dit Urtasun, i ha assegurat que socialistes i populars “ja governen de facto a la Unió Europea” ja que han realitzat el 70% de les votacions conjuntament. En l’acte de campanya celebrat aquesta tarda a la sala Tarafa de Granollers, Urtasun ha dit irònicament que “no ens estranya que ho demani Felipe González”, i que “si tenen el mateix programa i han aplicat el mateix!” ha assegurat el candidat ecosocialista.

Urtasun, però, ha remarcat que socialistes i populars no han estat sols ja que Convergència i Unió ha estat en connivència i ha aplicat les decisions marcades per la Troika. “No només les aplica, sinó que fins i tot Artur Mas va anar a Portugal a dir que les retallades aplicades eren modèliques” ha insistit el candidat ecosocialista. En aquest sentit, Urtasun ha explicat que un dels caps de llista que presenta CiU per a liderar les institucions europees és Olli Rehn, “el principal responsable de tots els rescats que s’han fet a Europa i qui ha protagonitzat el pitjor atemptat contra els drets de la gent que s’ha fet a la Unió Europea” ha explicat Ernest Urtasun.

“Tenim 10 dies per convèncer a la gent que vagin a omplir les urnes de drets i dignitat” ha dit Urtasun i ha reclamat el vot a la formació ecosocialista “per tornar a fer nostra l’Europa republicana per la qual tanta gent va lluitar tornarà a ser nostra a partir del dia 25″. En aquest sentit, Urtasun ha assegurat que “la Unió Europea només tindrà futur si és un projecte protagonitzat per a gent i els treballadors i treballadores. I en aquest sentit ha posat d’exemple les polítiques d’Izquierda Unida a Andalusia, per exemple, en aconseguir aturar els desnonaments a La Corrala. “S’ha demostrat que no som com ells ni fem el mateix quan governem” ha lloat Urtasun qui a més, ha remarcat que “amb actituds com aquestes sempre ens tindran enfront”.

Per altra banda, el també diputat d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Joan Mena, ha avisat que “hem sigut els conillets d’índia d’aquesta Troika perquè han empobrir les nostres condicions de vida i els nostres drets” i ha recordat que “nosaltres parlem de drets en plural”. “Parlem del dret a decidir de Catalunya, però també del dret a la salut pública, a l’educació pública, i al sistema de pensions, que es com es construeix el país” ha recordat Mena. Alhora, però ha adversitat, que amb les retallades i els pressupostos aprovats per CiU i ERC “potser al final no podrem decidir res perquè s’ho hauran emportat tot: els drets socials, laborals i els drets nacionals, i amb casos de corrupció a les esquenes”.