18.01.16

Eurodiputats demanen al Govern d'Argentina l'alliberament immediat de la parlamentària del Mercosur Milagro Sala

Els europarlamentaris fan arribar una missiva al president d'Argentina i al governador de Jujuy per er expressar el seu rebuig i preocupació per la situació en què es troba la dirigent de l'agrupació Tupac Amaru i membre del Parlament del Mercosur

Ernest Urtasun durant una intervenció al Parlament Europeu

Més de 25 eurodiputats han enviat una carta al president d'Argentina Mauricio Macri i al governador de la província de Jujuy, Gerardo Morales per expressar el seu rebuig i preocupació per la situació en què es troba la dirigent de l'agrupació Tupac Amaru i membre del Parlament del Mercosur, la senyora Milagro Sala.

Ernest Urtasun, eurodiputat d'ICV i vicepresident d'Eurolat ha lamentat profundament la detenció de la Sra. Sala el passat 16 de gener. "És inacceptable la detenció i imputació sota els càrrecs de" "instigación al delito y tumulto en concurso real" per haver participat en una manifestació contra les retallades socials presentades a la província" ha declarat l'eurodiputat. Urtasun considera que "aquesta detenció és una clara vulneració dels drets de llibertat d'expressió i manifestació i amb aquesta carta des del Parlament Europeu volem donar tot el nostre suport a la Sra Sala que ara es troba en vaga de fam".

La carta enviada aquesta setmana ha estat signada per més de 25 eurodiputats de diferents grups polítics i nacionalitats i demana obertament al Governador de la província de Jujuy i al President de la República Argentina l'alliberament immediat de la parlamentària del Mercosur i que s'obri un diàleg social per acabar amb la persecució als líders socials i activistes.