26.09.18

Les forces polítiques de l'anterior govern de Badalona forcen la convocatòria d'un ple extraordinari

.

Els regidors i regidores de Guanyem Badalona en Comú, ERC-Avancem-MES i ICV-EUiA presenten la convocatòria d'un ple extraordinari per exigir a l'alcalde sorgit de la moció de censura que expliqui el seu pla de govern.

Les tres forces fan un balanç conjunt dels primers 100 dies del govern del PSC denunciant la manca de projecte i la utilització partidista de la institució local.

 

Avui s'ha convocat una roda de premsa convocada conjuntament per les tres forces que van formar part del govern municipal de Badalona des de 2015 fins al juny del 2018, quan una moció de censura impulsada pel PSC amb el suport de PP i C's va desbancar l'alcaldessa Dolors Sabater del càrrec. Els representants de les tres formacions (Dolors Sabater per Guanyem Badalona en Comú, Oriol Lladó per ERC-Avancem-Més i Àlex Mañas per ICV-EUiA) han fet un balanç conjunt dels primers 100 dies del govern de l'alcalde Álex Pastor del PSC.

 

Dolors Sabater: "A l'Ajuntament de Badalona no hi ha instal·lat un govern sinó un comitè de campanya. Han interromput la nostra tasca per fer campanya per donar a conèixer al seu candidat".

 

Oriol Lladó: "Seria preocupant que l'alcalde no tingués pla de govern, però encara ho seria més si el que tingués fos un pacte ocult amb PP i C's".

 

Àlex Mañas "Necessitem que el govern municipal ens parli, que no ens descrigui la realitat sinó que ens faci propostes per transformar-la. En 3 anys del nostre mandat a la ciutat s'estan executant la majoria de les inversions que vam portar a terme".

 

Per tot això, els 10 regidors de les tres formacions han presentat les seves signatures per forçar la convocatòria d'un ple extraordinari que, segons el reglament municipal, s'haurà de celebrar abans de 25 dies. La convocatòria se centrarà en exigir a l'alcalde que faci públic el seu pla de govern per als 7 mesos que queden abans de la convocatòria de noves eleccions municipals.

Acusació d'utilització partidista dels mitjans institucionals

 

Les tres forces han aprofitat la trobada per mostrar la seva preocupació pel que consideren una utilització partidista dels mitjans institucionals. Arran dels dos comunicats que ha enviat el gabinet de comunicació de l'alcalde minuts abans de la roda de premsa, els membres de l'anterior govern han manifestat que "s'estan tergiversant dades per inflat un relat que té com a objectiu desgastar la nostra imatge però sense tenir en compte que a qui perjudica més és a la ciutat sencera, creant alarma injustificada que pot revertir negativament en els serveis de la ciutat". També han recordat que l'ajuntament de Badalona va ser intervingut pel Ministeri d'Hisenda l'any 2011 i que va deixar d'estar-ho durant el seu mandat, defensant així que la seva gestió va ser eficaç.

 

Una dada que han mostrat per defensar la seva gestió és que el 75% dels serveis que es van trobar sense contracte el 2015 (alguns des de fa 7 anys) han estat regularitzats o en via de regularització, i que el seu pla era deixar el 100% enllestit el maig del 2019. Han desmentit també que hi hagi factures impagades, corregint que estàn tramitades dintre de la normalitat del tancament anual de l’Ajuntament.