12.10.08

Francesc Baltasar es reuneix a Granolles amb dirigents d'ICV al Vallès Oriental

El Conseller de Medi Ambient i Habitatge va visitar el passat divendres la Comarca, on va inaugurar dues instal•lacions d’abastament d’aigua i va signar un conveni per construir vivenda protegida

El Conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Francesc Baltasar, va visitar el passat divendres el Vallès Oriental. Durant el matí es va desplaçar a Sant Antoni de Vilamajor i Cardedeu, on va inaugurar dues noves infrastructures d'abastament d'aigua, i al migdia va signar amb l'Ajuntament de Mollet el conveni per construir habitatge protegit al barri de Can Borrell.

Finalitzada la visita institucional, el conseller es va reunir en un dinar de treball amb una trentena d'alcaldes, regidors i responsables polítics d'ICV del Vallès Oriental, amb qui va compartir opinions i propostes sobre diverses actuacions del Departament a la Comarca, entre les quals la recent aprovació del PEIN de Gallecs. Baltasar també es va referir a l'actual situació de crisi econòmica i va dir que "és en aquests moments quan té especial importància l'augment que han experimentat els ajuts a l'accés a l'habitatge protegit".

La comitiva del Departament va comptar també amb la presència del gerent de l'Agència Catalana de l'Aigua, Manel Hernández, i de la Secretària d'Habitatge, Carme Trilla. Hernández va al·ludir a la passada crisi de la sequera i va dir que "la gestió que el Departament i l'ACA van fer d'aquesta situació d'emergència demostra la viabilitat de la nova cultura de l'aigua i referma que la política de transvasaments és innecessària a més d'insostenible".

Per la seva part, Carme Trilla es va felicitar per "l'espectacular augment de la promoció pública d'habitatges des de la signatura del Pacte Nacional per l'Habitatge". Trilla va afegir que "si durant 2007 l'estrella han estat les Àrees Residencials Estratègiques, en 2008 la crisi obligarà que prenguin major importància les promocions de vivenda per a col·lectius en risc d'exclusió".

Durant la reunió, el president comarcal d'ICV, el granollerí Jordi Garriga, va agrair la presència a la Comarca de tots aquests alts càrrecs del Departament, als quals va felicitar per "la bona feina feta". Garriga va dir també que "a la Comarca li queden a la Conselleria reptes importants com el correcte desplegament de les ARE, la gestió dels residus i la preservació de la xarxa d'espais naturals".