24.05.18

Grup Entesa exigeix al Govern de la Diputació de Barcelona transparència absoluta i explicacions pel pressumpte frau investigat a l’operació ‘Estela’

El grup d’ICV-EUiA ja va denunciar irregularitats en el repartiment i el destí de fons de cooperació al desenvolupament en el mandat 2011-2015 per un valor mínim de 2M€

El grup d’Entesa a la Diputació de Barcelona ha exigit absoluta transparència i explicacions polítiques per part del govern de la Diputació sobre els fets investigats en l’operació policial ‘Estela’, així com també les responsabilitats polítiques que s’escaiguin i la revisió dels expedients administratius subjectes a irregularitats. La macrooperació policial, iniciada dijous 24 de maig, ha portat a investigar un pressumpte frau en l’atorgament de subvencions en matèria de cooperació internacional a través de diferents entitats destinades a la cooperació internacional entre 2011 i 2015 per un valor mínim de dos milions d'euros.

El grup d’ICV - EUiA ja va denunciar en el seu moment les interferències per part del Director de l’Àrea de Relacions Internacionals, Jordi Castells al personal tècnic en el repartiment de fons de la cooperació al desenvolupament i el destí de les mateixes a diferents entitats amb escassa o nul·la experiència i trajectòria en la cooperació al desenvolupament. Així el grup ICV-EUIA va demanar tots els expedients de les entitats beneficiàries mitjançant diferents interpel·lacions en els plens i les comissions informatives, fins i tot es va forçar una junta de portaveus extraordinària per demanar transparència sobre l’adjudicació dels concursos i contractes.

Des del grup d’Entesa a la Diputació de Barcelona considera que aquestes irregularitats que esdevenen pràctiques corruptes danyen la credibilitat de les institucions i de la política, atempten contra el patrimoni públic, soscavant les bases mateixes del sistema democràtic i provocant la desafecció ciutadana. En definitiva, aquestes pràctiques erosionen els principis d'una bona administració, falsegen la competència, i posen en perill l'estabilitat de les institucions democràtiques. La Diputació de Barcelona ha de donar un pas endavant per dignificar la institució, situant-se al capdavant dels processos socials i polítics que avancin en democratitzar les institucions, donant suport a les causes judicials i rebutjant contundentment la corrupció.