15.03.12

El grup municipal dICV-EUiA se suma a la vaga general del 29-M

Ricard Gomà vol que l’Ajuntament reclami una reunió de l’ACM que acordi auditar els comptes de l’entitat i enviar-los a la Sindicatura de Comptes

Ricard Gomà durant una roda de premsa a l'Ajuntament

El president d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha explicat avui que “els regidors, regidores i membres del nostre grup municipal farem vaga el proper 29-M, i estarem al carrer, mobilitzant-nos al costat de la gent”. Gomà ha assegurat que “quan les vagues són un èxit, les mesures antisocials es retiren”, per la qual cosa ha fet una crida a “aturar l’Ajuntament i aturar la ciutat el proper 29-M”.

La coalició ha presentat a la propera comissió d’Economia una proposició perquè el Consistori expressi el seu suport a la convocatòria sindical d’aturada en contra de la reforma laboral. Gomà ha recordat que “l’entrada en vigor d’aquesta mesura ha triplicat en 15 dies el nombre de persones afectades pels ERO”. El grup d’ICV-EUiA demanarà també que “tal com ja vam fer en la darrera convocatòria de vaga, els diners descomptats aquell dia dels salaris dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament es destinin a projectes de cooperació i a entitats del Tercer Sector Social”.

En roda de premsa, Gomà ha presentat el conjunt d’iniciatives que el grup municipal plantejarà a les comissions de la setmana vinent, entre les quals destaca també “que l’Ajuntament de Barcelona, el municipi més gran entre els membres de l’Associació Catalana de Municipis, sol·liciti una reunió extraordinària del comitè executiu” d’aquesta entitat en què es proposi “enviar els comptes de l’ACM dels darrers cinc anys a la Sindicatura de Comptes i encarregar una auditoria externa” per esclarir les presumptes irregularitats que hauria comès l’ex secretari general de l’organisme, Josep Maria Matas.

A la comissió de Qualitat de Vida, ICV-EUiA reclamarà el pagament immediat a les persones sol·licitants de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) que, malgrat complir els requisits necessaris no l’estan percebent per manca de disponibilitat pressupostària. Gomà ha recordat que “el Consell de Garanties Estatutàries ha conclòs que no es pot limitar el dret a la percepció” d’aquest prestació, tal com pretenia “el nefast conseller Mena”, per la qual cosa ha reclamat al govern municipal que “deixi d’amagar-se darrera el conseller i exigeixi a la Generalitat que faci efectius els pagaments” a centenars de persones que a Barcelona encara no el cobren malgrat tenir el dret reconegut.

El grup d’ICV-EUiA defensarà també a la comissió d’Educació “que no es produeixi en el proper curs cap increment de preu superior a l’IPC en les escoles bressol municipal”. Gomà ha explicat que el govern municipal va debatre internament un possible augment d’un 15% en el preu que paguen les famílies, i ha alertat que, malgrat no haver-se aprovat, aquesta és una amenaça que plana amb força, ja que “Trias no s’atreveix amb la Generalitat, però sí amb les famílies”. “Ens podem trobar, com ha passat amb el transport públic, que tinguem un servei de pitjor qualitat i més car”, ha advertit Gomà.