01.07.04

HERRERA DIU QUE ICV ESTA PREDISPOSADA A UN ACORD AMB EL PSOE PERÒ DEMANA QUE ABANDONI EL DÈFICIT ZERO I RECTIFIQUI EN L'ENVIAMENT DE LES TROPES A L'AFGANISTAN

Herrera afirma que s'ha reunit amb membres del PSOE per negociar un pacte anual de col·laboració

herrera020704.jpg

El portaveu del grup d'Esquerra Verda al Congrés i diputat d'ICV, Joan Herrera, ha afirmat avui en roda de premsa que el grup està ""predisposat positivament"" a subscriure un pacte anual amb el PSOE per garantir l'estabilitat del Govern al Congrés, i ha admès que s'han celebrat contactes informals, així com la previsió de noves reunions per al mes de juliol. No obstant, Herrera ha declarat que ""una condició per fer aquest acord és que puguem pactar les prioritats legislatives i pressupostàries"". Herrera ha criticat que el govern socialista persegueixi el dèficit zero ""amb els reptes socials que afronta actualment l'Estat"", i ha recordat que ICV es va abstenir en la votació de la Llei d'Estabilitat Pressupostària per aquest motiu.

El diputat d'ICV a més ha reclamat al PSOE reformes en la Llei d'Estrangeria i ha afirmat que oferiran estabilitat parlamentària al Govern ""a canvi que no faci tombs que desconcerten l'opinió pública"", en referència a l'enviament de tropes espanyoles a l'Afganistan.

Herrera considera que el Govern es precipita en enviar tropes a aquest país, i s'ha mostrat convençut que ""estan a temps de rectificar"". Per Herrera ""la gent no va votar al PSOE perquè retirés les tropes de l'Iraq i les enviés a Afganistán"", ""en un conflicte inscrit en la lògica de la guerra preventiva i en un país on es continuen vulnerant els drets fonamentals"".

Herrera, ha valorat avui positivament la tasca duta a termes durant aquests tres mesos de legislatura pel grup parlamentari, ""el que més proposicions no de llei ha presentat"".