20.07.16

ICV acusa al govern del PP de posar en risc milers de milions d’euros en fons europeus en educació, despesa social i lluita contra l’atur

Urtasun i Vendrell han iniciat una ofensiva parlamentària per evitar que es congelin els fons europeus per la sanció per incompliment dels objectius de dèficit

Ernest Urtasun i Josep Vendrell durant la roda de premsa

L’Eurodiputat i portaveu d’ICV, Ernest Urtasun, ha tingut accés a la llista de projectes d’Espanya i Portugal que la Comissió Europea suspendria en cas de sancions a Espanya [s’adjunta]. Per la seva banda el diputat d’En Comú Podem, Josep Vendrell, ha registrat una pregunta parlamentaria  on exigeix que es quantifiqui l’impacte pressupostari en cas de sanció.

Així, el passat dia 14 de juliol el Comissari Katainen va enviar una carta al president del Parlament Europeu amb la llista de projectes finançats amb fons de cohesió de la UE que quedarien congelats pel 2017 en cas de sanció a Espanya i Portugal. “Tot aquest procés de sanció a espanya i Portugal és una prova més de que el marc de governança en matèria econòmica està basat en unes normes que no funcionen”, ha afirmat Urtasun.

L’eurodiputat ha exigit que “s’aturi una mesura que només generaria més desigualtat i frenaria la tímida recuperació econòmica” i ha afegit que “és inacceptable que es proposin congelar fons europeus que estan destinats a l’educació, la millora del teixit productiu, la lluita contra la pobresa o la protecció a les persones aturades, per culpa de la política fiscal irresponsable del PP”.

Per la seva banda, el diputat d’En Comú Podem Josep Vendrell, ha registrat una pregunta pressupostària instant al govern de “quantificant exactament quina és la quantia que està en risc i per a quins programes i administracions”. Així, el diputat al Congrés ha afirmat que “aquesta és l’herència del PP, la seva reforma fiscal va beneficiar als rics a costa d’incomplir les normes europees i ara sabem que també poden perjudicar molt a persones aturades, joves o al desenvolupament de les regions rurals”. Així, Vendrell ha assegurat que “treballarem per evitar que es congelin aquests fons i que el govern no faci recaure a les esquenes de les persones més vulnerables”.