28.03.12

ICV acusa Rigau de castigar les AMPAs i la FaPaC per ser bel·ligerants contra les retallades vetant la ILP de la sisena hora

Dolors Camats carrega contra el Govern per haver retirat les ajudes a les Associacions de pares i mares d'alumnes mostrant "zero suport i zero reconeixement a la seva tasca" i es compromet a portar la iniciativa al Parlament

Dolors Camats durant una intervenció en el Ple al Parlament

La portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha acusat avui a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, de "castigar" les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPAs) i la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (FaPac) per ser bel·ligerants contra les retallades i contra les polítiques del Departament que dirigeix Rigau. Primer, ha denunciat Camats, retirant les ajudes a aquestes associacions mostrant "Zero suport i zero reconeixement a la seva tasca" i després vetant la ILP impulsada per la FAPAC per la "Igualtat d'oportunitats en el sistema educatiu català" que demana recuperar la sisena hora.

"El seu Departament s'excusa en arguments econòmics consellera, però no ens els creiem, perquè vostè sap, que la ILP no tenia perquè afectar els pressupostos del 2012, i perquè la iniciativa ja va ser admesa per la Mesa del Parlament que no hi va veure cap problema", ha recriminat Camats a la consellera que ha carregat contra el seu departament per exercir "veto políic" a la ILP que ja havia recollit més de 15.000 signatures. "El que hi ha al darrere és el menysteniment a aquestes famílies i a la participació i un missatge d'avís a les iniciatives que no siguin del gust del Govern", ha lamentat la portaveu parlamentària.

"Tant valents per anunciar consultes que no arriben ni arribaran mai però un Govern que no s'atreveix a que els pares i mares puguin demanar què volen pels seus fills", ha dit la diputada que s'ha compromès a portar al Parlament en forma de Projecte de Llei la ILP per la sisena hora per poder debatre-la i votar-la i que l'executiu "ha vetat al carrer". "Perquè igual que la seva reforma laboral la combatrem des de les institucions però també al carrer, com demà a la Vaga General", ha assegurat la diputada.

Durant la seva intervenció durant la sessió de control, Camats també ha criticat la consellera per haver castigat escoles com l'Olga Xirinacs de Tarragona ha havien iniciat projectes singulars i atractius des de l'oferta pública. "Les tanca per ser escola de rojos a la que CiU i PP no poden donar suport", li ha dit després que a la consellera se li escapés davant d'un diputat del PP que l'Olga Xirinacs era una escola de rojos. "Escola nova, poble lliure", ha dit Camats recordant el lema de la República. "El seu govern tanca escoles perquè les considera massa perilloses", ha sentenciat Camats que ha acusat la consellera de "sectarisme" i d'afavorir unes escoles per davant d'unes altres.