07.03.12

ICV assegura que el dictamen del Consell de Garanties estatutàries marca dues "línies vermelles" al Govern en la RMI i en la reducció de jornada dels interins

Josep Vendrell adverteix que el seu grup continuarà utilitzant tots els mecanismes jurídics i polítics per defensar els drets de ciutadania que considerin que el Govern està vulnerant

Josep Vendrell i Joan Boada en roda de premsa al Parlament de Catalunya

El diputat d'ICV-EUiA al Parlament, Josep Vendrell, ha avançat avui que el seu grup parlamentari convertirà en esmenes les recomanacions del Consell de Garanties estatutàries que afecten a matèries com la Renda Mínima d'Inserció (RMI) i al drets dels interins de la funció pública. "El dictamen no és innocu, estableix dues línies vermelles", la qual cosa, ha dit Vendrell, demostra que la sol·licitud de dictamen presentat conjuntament amb els subgrups de SI i C's al Parlament estava "fonamentada" i era "necessària".


"Tenim la responsabilitat com a representants de la ciutadania d'utilitzar tots els mecanismes polítics i jurídics per evitar que es vulnerin els seus drets", ha dit Vendrell, que ha advertit al Govern que "prengui nota" perquè és el que farà el seu grup davant "les vulneracions sistemàtiques de drets que CiU practica als sectors populars i a la funció pública". Així, el diputat ecosocialista ha posat de manifest que el dictamen diu que "no es pot excloure a cap persona que reuneixi els requisits per la llei de percebre la prestació" de manera que el Govern haurà de deixar d'aplicar "la discrecionalitat" que practica des del mes d'agost.

 

Pel que fa a la reducció de jornada  i de sou dels interins de la funció pública, Vendrell ha explicat que el Consell de Garanties ha dictaminat que la reducció de jornada i de llocs treball del personal interí haurà de tenir, malgrat les condicionants pressupostàries, un termini de dos anys perquè sinó s'estarà vulnerant la Constitució.

 

Responent a les crítiques de CiU que ha acusat a ICV, SI i C's de "filibusterisme", Vendrell ha recordat que precisament quan CiU estava a l'oposició, va portar al Consell de Garanties Estatutàries 11 lleis en l´últim any, i que després el Consell va dictaminar com a plenament constitucionals. "D'això com li diu CiU?", ha preguntat Vendrell. "Deu estar pensant en la seva època, però no és el nostre cas", ha afegit.