20.09.17

ICV Barcelona participa en la campanya “Mobilitza’t per un aire més net”

La formació ecosocialista assegura que la contaminació i el canvi climàtic són un dels reptes socials i polítics més importants amb els que la societat s’enfronta a curt i mig termini

Imatge de la ciutat de Barcelona

ICV Barcelona es suma a la setmana de la mobilitat sostenible que porta el lema “Mobilitza’t per un aire més net”. Des d’ahir i fins el 22 de setembre més de 2.300 ciutats d’Europa s’han sumat a l’European Mobility Week, una campanya promoguda per la xarxa de ciutats i governs locals Eurocities i que compta amb la participació d’oneges, moviments socials i ciutadans i ciutadanes que creuen que cal recuperar unes ciutats per les persones, saludables, amb aire net i una mobilitat sostenible.

En aquest sentit, la formació ecosocialista a Barcelona celebra l’empenta de l’actual govern municipal de continuar treballant per sensibilitzar als veïns i les veïnes de la importància de viure en una ciutat cada cop més sostenible i desenvolupar polítiques adreçades a millorar la qualitat de l’aire, la recuperació de l’espai públic, pacificar el trànsit i en l’impuls d’una xarxa de transports alternatius sostenibles, com ara la bicicleta.

Des d’ICV Barcelona s'exigeix a les administracions que no aturin les polítiques que tenen com a objectiu “treure fums dels nostres carrers” i que posin en el centre de la seva acció de govern la salut de les persones i no els interessos del sector del transport privat. Per tot això, defensen que cal mobilitzar-se més enllà d’aquesta setmana per a la mobilitat sostenible i situar la problemàtica de la contaminació i el canvi climàtic com un dels reptes socials i polítics més importants amb els que la societat s’enfronta a curt i mig termini. Des de l’ecologisme polític i social i la comunitat científica, ICV participa activament en campanyes i plataformes ciutadanes que alerten de les conseqüències d’una mala qualitat de l’aire sobre la salut de les persones.