23.05.16

ICV celebra la victòria del candidat verd Van der Bellen per davant de l'extrema dreta a Àustria

Ernest Urtasun considera que “la victòria no pot amagar l’alarmant auge de l’extrema dreta a la UE” i demana als governs europeus que reaccionin

Alexander Van der Bellen

El portaveu d’ICV i eurodiputat del grup Verds-ALE, Ernest Urtasun, ha felicitat avui al líder dels verds austríacs, Alexander Van der Bellen, que ha guanyat les eleccions per davant de l’extrema dreta. “És un orgull que un candidat verd hagi derrotat a l'extrema dreta i un èxit del discurs de l'esperança a Europa davant dels que volen imposar la por i la confrontació entre europeus”, ha manifestat Urtasun.

"La victòria no pot amagar però l'alarmant auge de l'extrema dreta a la UE”, ha avisat l’eurodiputat ecosocialista, que considera que els dirigents europeus “han de reaccionar i veure que l'onada de pèrdua de drets, austeritat i confrontació nacional ens ha portat a aquesta situació”.

Per tot plegat, Urtasun ha volgut avisar que “només derrotarem l'extrema dreta si recuperem la prosperitat compartida i un projecte europeu que promogui la igualtat i els valors democràtics".