15.10.16

ICV a les comarques gironines serà liderada per Víctor Catalan, Joan Luengo i Eugènia Pascual

Tots tres formen l’única candidatura que s’ha presentat per dirigir el partit a la demarcació i que avui dissabte 15 d'octubre s'han sotmès a la votació de l'assemblea d'ICV a les comarques gironines. Els nous dirigents substituiran en la presidència a en Marc Vidal.

ICV de les comarques gironines ha celebrat avui dissabte 15 d'octubre la seva assemblea en la qual ha estat escollida la nova direcció a la demarcació. L'economista, implicada en l'àmbit dels moviments socials i coordinadora d’ICV a la ciutat de Girona, Eugènia Pascual, coordinador d’una empresa de serveis educatius i regidor a Banyoles, Joan Luengo, així com l'arquitecte i regidor a Blanes, Víctor Catalan, han estat les persones que assumiran el lideratge d'ICV a les comarques gironines pels propers anys.

Els tres han format l'única candidatura que s'ha presentat per dirigir el partit i s'han sotmès a la votació de l'assemblea. Seguint l'estructura nacional d'ICV, aquesta direcció repartirà les responsabilitats i estarà formada per la figura dels coordinadors desenvolupada per Eugènia Pascual i Víctor Catalan, mentre que Joan Luengo serà el nou portaveu d'ICV a les comarques gironines.

El grup coordinador d’ICV a les comarques gironines s’ha completat amb tres persones més que tindran altres responsabilitats específiques.

A l'assemblea s'ha fet la proposta de les persones que formaran part de l'executiva d'ICV a la demarcació i s'ha posat en consideració un document de propostes polítiques i organitzatives que segueixen les línies mestres traçades en l'àmbit nacional aplicat a les comarques gironines.

Després dels diferents cicles electorals, la nova direcció d'ICV a les comarques gironines es mostra disposada a fomentar la confluència d'esquerres, creant les estructures més oportunes per a passar de les coalicions electorals a les aliances més fixes, i que permetin assegurar una resposta des de les comarques gironines a les necessitats de transformació social i democràtica amb la màxima participació dels territoris.

El fins ara president d'ICV a les comarques gironines des de l'any 2012 en Marc Vidal es mantindrà com a diputat al Parlament i continuarà relacionat amb les tasques de coordinació a la demarcació formant part de l'executiva i del nucli de coordinació.