03.11.17

ICV condemna l’empresonament de vuit ex-consellers del Govern

Fem una crida a tots els partits polítics catalans per incloure l’amnistia dels presos polítics i l’anul·lació de l’article 155 als seus programes electorals

Després dels fet ocorreguts durant el dia d’ahir, des d'ICV volem expressar la nostra ferma condemna a l’empresonament de vuits ex-consellers del Govern de la Generalitat. Per ICV, aquests empresonaments no o només suposen privar de llibertat ex-consellers, també empresonen la voluntat d’un poble que va votar a les passades eleccions per un govern que, agradin o no les seves posicions ideològiques, és un Govern legítim. Aquesta situació ens retorna a un dels episodis “més foscos i negres” de la història del nostre país. 

Des d'ICV fem una crida a totes les forces polítiques catalanes i demanem que incloguin l’amnistia dels presos i l’anul·lació de l’article 155 com a dos dels punts bàsics en els seus programes de cara a les properes eleccions. En especial, interpel·lem al Partit Socialista de Catalunya, a qui demanem que posi fi als equilibris polítics, escolti les seves alcaldesses i assumeixi la responsabilitat de país que li pertoca, i deixi de fer de crossa del Partit Popular.

Ens solidaritzem amb els empresonats, les seves famílies i els seus partits polítics, i exigim la seva llibertat ja que, l’empresonament per motius ideològics no cap en un Estat de Dret i únicament deixa palès el fracàs de l’Estat espanyol, qui no ha estat capaç de trobar una solució política a un problema polític.