02.06.16

ICV considera un "pas endavant" la compareixença de Cañete a la comissió d'Afers Jurídics

Urtasun assegura que “el Parlament i la ciutadania tenim dret a exigir-li explicacions per Acuamed i pels Papers de Panamà

Ernest Urtasun durant una intervenció al Parlament Europeu

L’eurodiputat i portaveu d’ICV, Ernest Urtasun, ha valorat “com un pas endavant” la decisió de la Conferència de Presidents del Parlament Europeu anunciada avui segons la qual el comissari europeu d'Energia i Acció Climàtica, Miguel Arias-Cañete, haurà de comparèixer a la comissió d'Assumptes Jurídics en els propers mesos. En la compareixença en comissió, forçada després de la negativa dels grans grups a què el comissari hagués de donar explicacions en el ple, Cañete haurà de donar explicacions pels casos Acuamed i l'aparició de la seva dona en els anomenats Papers de Panamà, així com per altres assumptes on es posa en dubte la conducta del comissari. El grup Verds / ALE segueix treballant perquè l’ex ministre espanyol comparegui en la comissió d'investigació sobre els Papers de Panamà.

Urtasun, que és membre del comitè espacial taxe, ha afirmat que "la decisió de tenir una compareixença de Cañete a la comissió jurídica és un pas endavant. El Parlament i la ciutadania tenim dret a exigir-li explicacions per Acuamed i pels Papers de Panamà. Quan es va iniciar el seu mandat, fruit de l'acord entre el grup popular i el grup socialdemòcrata, des del nostre grup ens vam comprometre a no donar descans a Cañete pel seu clar conflicte d'interessos. Un any i mig després, els fets ens donen la raó. És més, la situació s'ha agreujat ja que la implicació de Cañete en casos de corrupció i en tràfic d'influències ha estat constant”    

En aquest sentit, l’eurodiputat ha afirmat que “tot i ser positiu, creiem que la compareixença a la comissió d'assumptes legals no és suficient. Considerem que amb el mandat aprovat avui a la Comissió d'investigació dels Papers de Panamà, Cañete també haurà de comparèixer donada la seva implicació directa en el cas. Esperem que en aquest cas la mobilització social també ajudi a donar visibilitat a la seva compareixença i a afegir pressió perquè s'aclareixin els fets, com va passar durant la seva elecció com a comissari. "