21.06.16

ICV considera que l'informe del Parlament Europeu sobre l'Ebre i el Tajo esmena la política hidràulica del PP

Ernest Urtasun diu que l’informe que es debatrà aquesta tarda en la Comissió de Peticions “enterra el transvasament” i espera que el tràmit parlamentari pugui millorar-ne el redactat

Imatge del riu Ebre des del municipi de Tortosa

L’eurodiputat d’ICV i portaveu, Ernest Urtasun, ha dit avui que l’Informe elaborat per un grup d’eurodiputat que van visitar l’Ebre i el Tajo el passat 8 i 10 de febrer “és una esmena a la política hidràulica del PP”. Urtasun ha fet aquesta valoració davant del debat d’aquesta tarda a la Comissió de Peticions de l'informe arran de la visita d'inspecció realitzada per membres del Parlament Europeu. D’aquesta manera, l’eurodiputat ecosocialista s’ha mostrat “satisfet pel punt de partida” i espera que el tràmit i el procés d’esmenes en puguin millorar el contingut.

“El text de l'esborrany que es presentarà avui és ja una clara esmena a la política d'aigua del PP, enterra el transvasament com a alternativa, considera que s'ha de canviar completament el model de gestió dels recursos hídrics a Espanya i ho supedita al compliment dels requisits mediambientals prioritzant els requisits mediambientals enfront dels socioeconòmics", ha dit Urtasun.

Per això, l’eurodiputat i portaveu d’ICV ha assegurat que els “desesperats intents del PP d'influir els treballs de la delegació parlamentària no han tingut l'efecte que ells esperaven".

Amb tot, Urtasun ha anunciat que presentaran esmenes “per deixar clar que els actuals plans de conca incompleixen la Directiva Marc de l'Aigua i que hi ha perill real de regressió del Delta de l'Ebre i per tant demanem a la Comissió que es rebutgen aquests plans".

Entre les esmenes que es presentaran per defensar l'Ebre i el Delta, "també demanarem que no només es fixin els volums d'aigua necessaris del cabal ecològic sinó també es vetlli per la qualitat de l'aigua, per assegurar la biodiversitat i la protecció de les àrees Natura 2000 que envolten Ebre i Tajo". El vot final de l'informe està previst pel dia 13 de juliol.