25.10.16

ICV critica la falta d'ambició i el continuisme del Programa de Treball de la Comissió pel 2017

Ernest Urtasun destaca que la comissió ha presentat un 80% menys d’iniciatives que en l’anterior mandat

El ple del Parlament Europeu discuteix avui el programa de treball de la Comissió Europea per a l'any 2017. Ernest Urtasun, eurodiputat i portaveu d'ICV ha criticat la proposta presentada i ha destacat que "aquesta Comissió està presentat un 80% menys d'iniciatives que en l'anterior mandat, encara que estigui intentat donar la impressió que vol centrar-se en les qüestions importants ".

L'Eurodiputat ha donat la benvinguda a determinades iniciatives com la creació d'un Pilar Europeu de Drets Socials, la fixació d'objectius climàtics basats en l'Acord de París o el compromís de millorar l'impost de societats, la resta de propostes però, segons Urtasun, "no ens satisfan".

"Trobem particularment lamentable que malgrat els últims esdeveniments respecte el CETA o el TTIP, la Comissió no hagi modificat en res el seu discurs sobre la política comercial de la UE" ha declarat l'eco-socialista, que al mateix temps ha criticat la falta de propostes reals per fer front als escàndols de "Barroso" i "Kroes" i que mostrin que la Comissió vol anar més enllà de les declaracions d'intencions.

A més, segons Urtasun, és molt trist que mentre la UE ha ratificat l'acord de París i reitera els seus compromisos per lluitar contra el canvi climàtic, la Comissió Europea està segons el programa considerant limitar la Directiva sobre el disseny ecològic, que busca millorar l'eficiència energètica de determinats productes. Creiem que aquesta contradicció és del tot inacceptable i demanem a la Comissió que reconsideri la proposta.