16.08.17

ICV critica que el setge de les ONG al Mediterrani està posant encara més vides en joc

Els Verds europeus exigiran un debat monogràfic en el Ple del Parlament Europeu al setembre, la derogació del codi de conducta per a ONGs i revisar la cooperació amb la Guàrdia Costanera de Líbia

Ernest Urtasun en una imatge d'arxiu en el Parlament Europeu

Després de l'anunci per part de l'ONG Save de Children de la suspensió de les seves activitats de rescat a la Mediterrània, i la retenció i amenaces a un vaixell de l'ONG PROACTIVA OPEN ARMS per part de la Guàrdia Costanera de Líbia, l'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, ha criticat el setge que estan patint les ONG al Mediterrani, del que ha destacat que posa encara més vides en joc. "La persecució de les ONG a la Mediterrània és intolerable”, ha declarat Urtasun, qui considera que Europa no només ha renunciat a establir una missió pública de rescat al Mediterrani, sinó que persegueix qui realitza aquestes tasques. És per això que l’eurodiputat ha exigit el respecte pel treball i la tasca “extraordinària” de les ONG, les quals salven milers de vides cada any.

Urtasun també ha criticat el codi de conducta per a ONG establert per Itàlia ja que, segons ha explicat, limita la seva capacitat d’acció, i les tasques de persecució que estan duent a terme les autoritats líbies al Mediterrani. “El Codi de conducta hauria de ser derogat immediatament i la cooperació i el finançament que Europa concedeix a la Guàrdia Costera de Líbia revisat amb urgència”, ha exigit l’eurodiputat, qui ha demanat posar en marca una operació europea de recerca i rescat. Alhora, Urtasun ha anunciat que el grup dels Verds/ALE al Parlament Europeu exigiran un deblat en el Ple del setembre sobre aquest tema amb la presència del Consell i la Comissió Europea per tal que els governs europeus donin explicacions.