16.09.16

ICV demana que la Comissió investigui la indemnització a ACS pel túnel del Pertús

Urtasun pregunta a la Comissió Europea si un "rescat" a la concessionària suposaria una ajuda d'estat il·legal

Ernest Urtasun

L’eurodiputat del grup Verds / ALE, Ernest Urtasun, ha afirmat que les declaracions del ministre de Justícia en funcions, Rafael Català, "són inacceptables: obrir la porta a una indemnització a ACS pel túnel de Pertús és una irresponsabilitat". Urtasun ha explicat que "hem demanat a la Comissió que investigui el cas i que aclareixi si en cas d'indemnització, podrien ser considerades ajudes d'estat il·legals". L'eurodiputat d'ICV-EUiA ha demanat que la Comissió investigui també les condicions del contracte de la concessió, signat pel govern d'Aznar, ja que "podria contenir algunes clàusules abusives molt favorables a l'empresa".

 

Urtasun ha fet aquestes declaracions després que Català, obrís la porta a indemnitzar de forma milionària a la concessionària TP Ferro, participada en un 50% per l'empresa de Florentino Pérez ACS. L'empresa ja va intentar un rescat al voltant de 450 milions d'euros, al qual els ministeris de foment d'Espanya i França no van accedir.

 

"És inacceptable que cada vegada que Florentino li surt malament un negoci, vingui l'estat i li rescat, mentre la seva empresa segueix tenint beneficis multimilionaris", ha recordat l'eurodiputat. "Ja va passar amb Castor i ara treballarem perquè no passi amb el túnel del Partús", ha dit en referència a un altre cas que es troba actualment sota investigació per part de la Comissió.