08.03.12

ICV diu que la sentència avala el model d'immersió lingüística però lamenta que es mantingui obert el conflicte

Joan Herrera recorda que la culpa de tot plegat és del recurs del PP a la LEC i critica CiU per donar-li centralitat en la Governabilitat de Catalunya

Canutasso de Joan Herrera al Parlament

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha valorat avui positivament que la sentència emesa pel TSJC al voltant de l'ensenyament a Catalunya "avala el model d'immersió lingüística" que sempre s'ha portat a terme en l'ensenyament a Catalunya. Amb tot, Herrera també ha qualificat de "dolenta" la part de la sentència que segons ell "consolida un marc de conflicte". "L'esquerda continua oberta i aquesta és una mala notícia que requereix de l'acompanyament dels professors", ha indicat Herrera en declaracions als periodistes abans de l'acte unitari organitzat per Òmnium i Som Escola que s'ha fet aquesta tarda a l'Institut d'Estudis Catalans en motiu de la sentència del TSJC.

 

Herrera ha recordat que s'ha arribat fins aquest punt "perquè el PP va interposar un recurs", referint-se al recurs presentat pels populars davant el TC per la LEC, i en aquest sentit ha indicat que "aquells que defensen el model d'immersió", CiU, "haurien de pensar quin és el seu company de viatge". "Perquè el company de viatge de CiU és el PP, aquell que ha interposat un recurs a la LEC atiant el conflicte i els problemes on no hi són", ha afegit Herrera.

 

Igualment, el dirigent ecosocialista ha criticat que CiU estigui donant centralitat a un PP culpable d'aquesta situació. Per això, ha indicat que del que es tracta "és que el PP en aquest país no tingui cap tipus de centralitat i que qui té l'oportunitat perquè això passi és CiU", ha dit el secretari general d'ICV al mateix temps que ha recordat el paper que tenen els populars a Badalona, a Castelldefels i a la Diputació "i en la governabilitat d'aquest país".