19.02.13

ICV Educació organitza una jornada "per combatre el desànim i recuperar la il.lusió per l'Educació"

Sota el títol "Recuperem la il.lusió per l'Educació", l'àmbit d'Educació d'ICV crida a la participació i mobilització per seguir fent de l'educació pública un referent i l'autèntic espai de cohesió social.

El proper dissabte, 2 de març, a la Biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat, l'àmbit d'Educació d'ICV organitza una jornada de reflexió i de debat que comptarà amb la participació de persones vinculades als moviments de defensa de l'escola pública, representants dels moviments de renovació pedagògica i sindicats. A l'acte també hi participaran com a ponents l'escriptora Gemma Lienas, la directora artística Núria Sempere, el pedagog Miquel Essomba i el psicòleg Cèsar Coll.

 

Davant l'ofensiva dels governs de dreta, a Catalunya i a l'Estat, amb les seves retallades i el canvi de model educatiu, ICV vol reconèixer i sumar-se activament a la comunitat educativa que reivindica que cal "recuperar la il•lusió" i donar resposta política per "combatre el desànim" que estan provocant els intents de desmantellament de "tot allò que té de bo l'educació pública". El responsable d'Educació d'ICV, Lluís Esteve, ha destacat que "cal recolzar la creació d'un potent moviment social i que cal prendre consciència que som molts, més dels que ens pensem". En referència al paper d'ICV valora que "i tant que podem, com hem fet sempre, des de les institucions i des del carrer, perquè som molts els que defensem i estem convençuts que l'escola pública és el principal instrument de cohesió social, igualtat d'oportunitats i de transformació de la societat".

 

PROGRAMA

10.00 h. Benvinguda a càrrec de Dolors Camats, portaveu ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya i Lluís Esteve responsable de l'àmbit d'Educació d'ICV.

10.15 h. Taula rodona: "Com il•lusionar-nos per una educació transformadora", diàleg entre Cèsar Coll, psicòleg, Miquel Àngel Essomba, pedagog, Gemma Lienas, escriptora i Núria Sempere, directora artística

11.30 h. Pausa cafè

11.45 h. Fila 0 amb intervencions de Montse Ros (CCOO), Alex Castillo (FAPAC), Anna Rovira de Joves d'Esquerra Verda, Carme Martínez (Badalona es mou) i representants de moviments de renovació pedagògica i entitats d'educació en el lleure.

12. 15 h. Debat obert

13.00 h. Cloenda a càrrec de Marc Vidal, diputat d'ICV-EUiA membre de la Comissió d'Ensenyament del Parlament de Catalunya