17.05.12

ICV-EUiA acusa el Govern de posar en risc el model d'escoles bressol públiques amb les retallades

Dolors Camats acusa a Rigau de "deslleialtat institucional", incomplint els mandats del Parlament i denuncia que sotmet als ajuntaments a un dèficit irrecuperable de 35 milions d'euros en dos anys

Dolors Camats en una roda de premsa al faristol del Parlament del mes d'octubre del 2009

La portaveu del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha acusat avui a la consellera d'educació, Irene Rigau, de voler canviar el model 0-3 anys i de "posar en risc" la viabilitat de les llars d'infants de la xarxa pública davant de la davallada constant de l'aportació del Departament de la Generalitat. "Amb el ball de xifres a la mà, les decisions que pren comporten que el mapa 0-3 canvia radicalment", ha denunciat Camats que ha advertit que augmentaran els esforços econòmics que han de fer els ajuntaments, el que paguen les famílies, el tipus de professionals i l'atenció als nens i nenes i, a sobre, "sense el programa de beques quedaran fora de les llars d'infants precisament les famílies que més ho necessiten".

"Incompleixen el pacte de finançament de les escoles bressol, reduint les aportacions de 1.800 a 1.600 milions d'euros primer i ara a 1.300 milions la qual cosa ha comportat que  els municipis tinguin un dèficit irrecuperable d'uns 35 milions d'euros en dos anys", ha denunciat Camats que també ha carregat contra el govern per la seva "manca de lleialtat institucional" tant amb els ajuntaments com amb els diferents mandats del Parlament que obligaven al Govern a pagar les bestretes als municipis.

Durant la seva intervenció en la comissió d'Ensenyament i Universitats, Camats ha recordat que ha el Departament ha deixat de pagar 17milions d'euros per enguany. "¿Com ho faran sostenible en la situació de crisi econòmica actual? 50.000 places per 300 euros menys són 15mil euros que s'estalvien però els ajuntaments ja han pagat i no cobraran", ha dit Camats que ha remarcat que aquest "forat" fa insostenible la xarxa pública d'escoles bressol i les comptes dels ajuntaments.