04.03.15

ICV-EUiA aposten per blindar els serveis bàsics

La coalició organitza un acte que reforça la campanya de recollida de signatures per la ILP contra la pobresa energètica

El dia 3 de març el C.C. Sant Jordi-Ribera Baixa va acollir una taula rodona de la coalició d'ICV-EUiA sobre la pobresa energètica i els desnonaments, en el marc de la campanya de recollida de signatures per la ILP, de la qual, entre moltes altres entitats, en son fedataries les dues formacions polítiques.

 

Davant de 55 companys i companyes, va intervenir el Julián Carrasco, president de la Federació d'Associacions de Veïns del Baix Llobregat i membre de l'Aliança Contra la Pobresa Energètica, que promou la ILP, va denunciar la falta de respostes desde l'àmbit polític, i va titllat d'insuficient la Treva Hivernal que ha aplicat CIU, ja que "nomé trasllada el problema tres mesos més enllà, i fa el deute tres vegades més gros".

 

La Janet Sanz, regidora d'ICV a Barcelona, va explicar com el govern central ha aprovat una reforma que augmenta els privilegis a les empreses mentre que les families segueixen patint els talls dels subministraments més bàsics. "Els protocols amb les grans empreses son bàsics per garantir l'accés a la llum, l'aigua i el gas", va assegurar, mentre demanava que les administracions arribin allà on no arriben les famílies per assegurar que cap família visqui sense els seus drets.

 

Per útim, la Marga García, regidora de Serveis Socials l'Ajuntament del Prat, va asegurar que cal treballar perquè la ciutadania recuperi allò que és un bé públic i un dret ciutadà, i va destacar les principals actuacions que es duen a terme desde l'àmbit municipal, com per exemple la tarifació social en la facturació d'Aigües del Prat (empresa muicipal de distribució d'aigua), les auditories energètiques perajustar les necessitats de cada usuari, o la oficina de mediació hipotecària, que ha intervingut en 230 casos.

 

Tots han destacat la necessitat de treballar perquè cap familia amb necessitats econòmiques rebi talls de subministraments.