29.10.14

ICV-EUiA celebra que es reservin 100.000€ per a subvencionar l'IBI el 2015

El Portaveu d'ICV-EUiA, Josep Casasnovas, ha celebrat avui que al Ple Municipal d'ahir el Govern acordés reservar una partida de 100.000€ en el pressupost de l'any 2015 per a subvencionar el pagament de l'IBI a famílies en situacions de precarietat, d'atur o de desnonament.

Aquesta proposta va ser realitzada pel grup d'ICV-EUiA l'any passat, tal com va reconèixer ahir el propi Alcalde, Josep Mayoral. Aleshores, el govern no va donar suport a la proposta, però ara sembla que sí tirarà endavant.

Des d'ICV-EUiA es mostren molt satisfets perquè consideren que “aquests 100.000€ serviran per a pal•liar una mica el patiment de moltes famílies de la nostra ciutat”.

D'altra banda, Casasnovas s'ha mostrat decebut que no prosperés la proposta de tarifació social a l'escola bressol, que permetria, segons la quantificació feta pels ecosocialistes, “que un 60% de les famílies usuàries de l'escola bressol paguessin una quota molt més reduïda”. Davant del model proposat pel Govern, el Portaveu d'ICV-EUiA ha recordat que “la proposta d'ICV-EUiA és més justa i incideix en la redistribució de la riquesa, i se'n beneficiarien pràcticament el doble de famílies”.

Finalment, Casasnovas va defensar també la rebaixa del coeficient de càlcul de l'IBI, per a tractar de compensar les pujades imposades pel Govern de Rajoy, però la proposta també va esdevenir rebutjada. Segons Casasnovas “el govern local va criticar molt la mesura de Rajoy, però a l'hora de la veritat no tenen cap intenció de fer res per a revertir-la, perquè ja els hi va bé”.