16.06.15

ICV-EUiA celebra que l’Ajuntament de Barcelona retiri la seva acusació contra Isma i Dani

La portaveu de Joventut de la coalició, Lorena Vicioso, assegura que "el nou govern de BComú ha demostrat que sí es pot, si es vol i demana a la Generalitat que prengui exemple i faci el mateix

La portaveu de Joventut d’ICV-EUiA, la diputada Lorena Vicioso, ha celebrat que l’Ajuntament de Barcelona hagi decidit retirar la seva acusació contra Isma Benito i Dani Ayyash, dos estudiants de la Universitat de Barcelona que s’enfronten a penes de presó per participar en la vaga general del passat 29 de març del 2012. “El nou govern de BComú ha demostrat que sí es pot, si es vol”, ha declarat Vicioso després que el consistori hagi anunciat aquest dimarts que retira l’acusació. Queden en peu les de la fiscalia i de la Generalitat. Tant Vicioso com el coordinador nacional d’Alternativa Jove, Eloi Espósito, han reclamat al govern català de CiU que prengui exemple de l’executiu municipal i retiri també la seva acusació.

Isma i Dani, com popularment es coneix als dos estudiants de la facultat de Física de la UB, seran jutjats, si res no canvia, els propers 30 de juny i 1 de juliol. Afronten peticions de penes de presó, acusats fins ara per l’Ajuntament de Barcelona i per la Generalitat de causar desordres durant la seva participació en un piquet de la vaga general del passat 29 de març del 2012. Ells han negat sempre els fets.

En concret, el consistori demanava quatre anys de presó per a Benito i quatre per a Ayyash, acusats de desordres, danys, delicte contra la seguretat vial, atemptat, resistència; així com multes de 6.480 euros per cap i una indemnització conjunta al consistori de 5.012,87 euros. La Generalitat reclama encara tres anys i vuit mesos de presó i multes de 7.200 euros pels mateixos delictes per a cadascun dels joves, i dues indemnitzacions de 2780 euros. Aquestes acusacions van suscitar una àmplia onada de solidaritat amb els estudiants, que durant el procés han rebut el suport del degà de la seva facultat, de diversos sindicats com CCOO, i de nombrosos activistes i líders polítics.

Aquest dimarts l’alcaldessa Colau ha instruït als serveis jurídics municipals que retirin l’acusació de l’Ajuntament atenent, ha dit la batllessa, a “les mostres de suport als dos estudiants de ciències manifestades tant per les administracions públiques com per les entitats socials”, i recordant que els estudiants han negat en tots moments uns fets succeïts fa més de tres anys.

Vicioso: “La Generalitat ha de retirar-se també d’aquest procés injust”

“Celebrem que una de les primeres decisions que ha pres l’alcaldessa Ada Colau hagi estat atendre aquesta demanda àmplia i retirar l’acusació contra aquests estudiants”, ha ressaltat la portaveu de Joventut d’ICV-EUiA, Lorena Vicioso, que ha afegit que “el nou govern de Barcelona en comú ha demostrat un cop més que ‘sí es pot’”. “Ara la Generalitat, que també exerceix l’acusació contra Isma i Dani, ha de prendre nota i retirar-se també d’aquest procés injust”, ha afegit la diputada roja i verda.

Espósito: “Artur Mas ha de seguir l’exemple d’Ada Colau”

En el mateix sentit s’ha expressat el coordinador nacional d’Alternativa Jove, el jovent d’EUiA, Eloi Espósito, que ha reclamat a “Artur Mas que segueixi l’exemple d’Ada Colau i no miri d’empresonar uns estudiants que sempre han negat els fets dels quals se’ls acusa”. Així mateix, Espósito s’ha solidaritzat, com Vicioso, amb tots i totes les vaguistes que han patit processos judicials similars per participar en vagues i mobilitzacions en defensa dels drets laborals. “Exigim que s’acabi la criminalització de les lluites que han protagonitzat en els darrers anys els governs de CiU a Catalunya i del PP a l’Estat espanyol, i confiem que el canvi iniciat el 24-M als ajuntaments continuï per poder desallotjar aquests executius”, ha conclòs Espósito.