28.02.14

ICV-EUiA critica la regulació d’usos en la modificació del POUM

ICV-EUiA va votar favorablement a la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística de Granollers per afavorir i activar la implantació i desenvolupament del sector industrial al municipi.

El portaveu del grup municipal Josep Casasnovas va criticar que l'equip de govern com fa sovint, aprofitant la modificació regular altres temes que no tenen res a veure amb l'afavoriment de l'economia i l'industria d'aquesta ciutat, " regulen la prestació de serveis de naturalesa sexual, ja ho varem fer amb les ordenances de civisme incloent una regulació allà on no toca, la prostitució no és un problema de civisme, sinó d'arrel social i ara ho tornen a fer en aquesta modificació del POUM per a prohibir instal•lació als polígons" .

 

Des de ICV-EUiA entenem que no és si estem a favor o en contra de les activitats de naturalesa sexual, a amplis sectors de la societat , hi ha un rebuig a una pràctica que converteix les relacions sexuals en un intercanvi mercantil amb components de domini i vexació , en el millor dels casos , i d'abús, agressió o risc per a la salut , la seguretat i la llibertat dels qui l'exerceixen , en el pitjor. Als que defensem la regulació de la prostitució no vol dir que tinguem qualsevol pretensió d'avalar o beneir-la. Com també entenem que és una mica hipòcrita - o incomprensiblement ingenu - pensar que si la prohibim o l'amaguem deixarà d'existir.

 

El debat, està en un marc regulador, que han de fer altres administracions i que farà aflorar la realitat de la situació que pateixen els qui es dediquen i l'economia submergida vinculada a aquesta activitat , de la qual es lucren impunement nombrosos empresaris del sexe , ens posicionarà millor per combatre la delinqüència que sovint l'envolta , i ens permetrà abordar el disseny d'estratègies per a aquelles dones que vulguin abandonar aquesta pràctica .

Casasnovas va dir, "donarem suport a la mesura que pot afavorir la implantació de noves activitats econòmiques als nostres polígons, així com la diversificació d'activitats amb la divisió de naus, però demanaríem a l'equip de govern que quan porti a ple punts que poden ser positius per a Granollers no intenti marcar gols per l'escaire i encabir allò que no toca a l'aixopluc d'una proposta interessant".

Per ICV-EUiA amb la situació de crisi que estem patint des de ja fa masses anys i amb el que implica per a l'industria de la nostre ciutat, aquesta modificació del POUM pot possibilitar a l'industria l'adaptació a les seves necessitats actuals i l'oportunitat de crear d'ocupació.